Deel je ervaringen over mantelzorg bij Café Doodgewoon in Theek5

Foto: Theater de Bussel

Woensdag 6 november wordt in het leescafé bij Theek5 Oosterhout een Café Doodgewoon met als speciale gast Jeannette Kamps georganiseerd.

Doodgewoon

Café Doodgewoon is een samenwerking tussen het Netwerk Palliatieve Zorg van het stadsgewest Breda en Theek5. Café Doodgewoon wil een ontmoetingsplek zijn voor mensen in de palliatieve zorg; zorg voor mensen die niet meer beter worden. Het is een plaats waar lotgenoten elkaar treffen en ervaringen delen. Maar ook een plaats waar informatie en kennis wordt uitgewisseld. Hoe maken we palliatieve zorg bespreekbaar?

Laagdrempelig

Een ongeneeslijke ziekte verandert het leven van degene die dit treft maar ook het leven van hun naasten. Dit brengt gevoelens van verslagenheid, angst, boosheid, verdriet en grote onzekerheid met zich mee en het roept veel vragen op. Café Doodgewoon wil bespreekbaar maken wat palliatieve zorg precies inhoudt. Wij achten het van belang dat zoveel mogelijk mensen bereikt worden die ongeneeslijk ziek zijn evenals hun naasten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgverleners. Het idee van een café benadrukt de laagdrempeligheid.

Thema ‘Mantelzorg’

Iedere bijeenkomst wordt georganiseerd rond een specifiek thema. Op woensdag 6 november om 20.00 uur is Jeannette Kamps van Expertisecentrum Familiezorg te gast. Familiezorg (mantelzorg) is de zorg die mensen geven als een naaste ernstig of langdurig ziek wordt. Tijdens deze informatieve en interactieve avond is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen