Thei Geurts te gast in het schrijverscafé van Theek 5

Foto: Theek5.nl

Op 15 december geeft Thei Geurts in het Theek5 Schrijverscafé een lezing over zijn boek ‘Een eigen wereld: van Vredeoord tot vredig oord’.

Thei Geurts

Op 15 december presenteert schrijver Thei Geurts zijn boek ‘Een eigen wereld: van Vredeoord tot vredig oord’ in het Schrijverscafe van Theek 5 aan de Torenstraat. Het rijk geïllustreerde boek beschrijft de ontwikkeling van de villa- en kostschooltuin van Villa Vredeoord in de 19e eeuw tot het landschapspark van de OLV Abdij in de 21e eeuw. Parallel aan de ontwikkeling van de abdijtuin wordt de ontwikkeling van het benedictinessenklooster beschreven. Beide zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geurts neemt je mee in een wandeling door ruimte en tijd, waarin hij over bijzonderheden van de tuin vertelt.

Tentoonstelling

Ter gelegenheid van de boekpresentatie hangen in Theek 5 Oosterhout vanaf woensdag 20 november tot woensdag 18 december prachtige kleurrijke foto’s van de Onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout. De foto’s hebben betrekking op de inhoud van het boek en zijn gemaakt
door de schrijver. Ook tijdens de boekpresentatie zullen de foto’s een rol spelen.

Over de schrijver

Thei Geurts is na zijn pensionering als vrijwilliger werkzaam in de kloostertuin van de Oosterhoutse Onze Lieve Vrouw Abdij. Daar raakte hij geïnteresseerd in de geschiedenis van deze mooie besloten tuin, die slechts sporadisch voor het publiek geopend is. Deze interesse leidde tot het schrijven van zijn boek. Je kent Thei Geurts wellicht nog van de tijd toen hij directeur was van de Openbare Bibliotheek. Onder zijn leiding zijn de bibliotheken in De Bussel, Dommelbergen en Oosterheide gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen