Kindernevendienst in St Jan tijdens viering op Eerste Kerstdag

Foto: Pixabay License / Geralt

Woensdag 25 december, Eerste Kerstdag, is er tijdens de dienst van 10.00 uur een kindernevendienst in de St. Jansbasiliek op de Markt.

Kinderen van de basisschool

Alle kinderen die op de basisschool zitten zijn van harte welkom! Enkele leden van de werkgroep begeleiden de kinderen vanuit de kerk naar de pastorie voor de bijeenkomst. Tegen het einde van de dienst zijn de kinderen weer terug in de kerk. Het verhaal is dit keer de lezing van de profeet Jesaja: “De droom van God is uitgekomen. Alles zal goedkomen. De nieuwe koning is geboren. Hij is er, midden onder ons. Hij is nog klein en hulpeloos, maar Hij zal groeien, Hij zal groter worden en er zal vrede zijn. Overal op de wereld is er feest vandaag, overal komen mensen naar het stalletje om de Koning van de vrede te eren.”

Op zoek naar het bijzondere

Het gesprek van Eerste Kerstdag gaat uiteraard over de geboorte van het kindje Jezus. “Jesaja legt uit dat Jezus niet zomaar een kindje is. Hij is de Koning naar wie iedereen heeft uitgekeken, de Koning van de vrede. Maar, zijn rijk is geen gewoon land, met grenzen en paleizen, politieagenten en fabrieken. In het gesprek proberen we met de kinderen te zoeken naar het bijzondere van het koningschap van Jezus.” De kinderen zoeken tijdens de nevendienst naar voorbeelden, momenten waarop ze harmonie en vrede hebben ervaren, waarin het leven even helemaal goed was. Op een speelse manier wordt de kerstbijeenkomst afgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen