Nostalgische theatervoorstelling met toverlantaarn in De Schelleboom

Foto: Christiaan Huygens Theater

Op 5 januari geeft Het Christiaan Huygens Theater een nieuwjaarsvoorstelling met hun toverlantaarn in De Schelleboom.

‘Ouderwetsch vermaeck ende vertier’

De magische toverlantaarn brengt verhalen uit vervlogen tijden op het witte doek. Vroeger reisden lantaarnkunstenaars met deze voorloper van de huidige bioscoop van stad naar stad en vertoonden hun kunsten in theaters. De toverlantaarn was eeuwen een bron van vermaak en een handjevol mensen weet hier vandaag de dag nog steeds een geweldige voorstelling mee te creëren. Op 5 januari kunt je in De Schelleboom genieten van het Christiaan Huygens Theater, waarvan de spelers tot de beste van het land behoren.

Antieke projecties

Een humoristische, boeiende voorstelling met prachtige projecties, die soms al meer dan honderd jaar oud zijn. Basis van het lantaarntheater zijn de glasplaatjes met stille en bewegende(!) beelden, waarvan het eerste repertoire dateert uit de 19de eeuw. Met het dimmen en het versterken van de lichtbron worden prachtige lichteffecten bereikt, die zelfs met de eerste films nog niet lukten. Muziek en verhalen ondersteunen de lantaarnvoorstelling, Een bonte vertoning die laat zien wat er met dit prachtige medium zoal mogelijk was. Lantaarniste Elisabeth Waagemeester leerde het vak van haar vader, die een beroemde collectie lantaarns en plaatjes verzamelde. Zij brengt je terug in negentiende-eeuwse sferen en neemt je mee op reis met haar verhalen.

Meer informatie

De Nieuwjaarsvoorstelling van het Christiaan Huygens Theater is op zondag 5 januari, aanvang 14.00 uur. Entree 15,00 euro inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze of na de voorstelling. Bestellen kan telefonisch op 0162-437165 of via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen