Die Mame: klezmerklanken in De Schelleboom

Foto: Anouk Dorfmann

Op zondag 19 januari speelt theatrale klezmerband Anouk en het Charivari Trio haar voorstelling Mame! in Vestzaktheater de Schelleboom.

Melancholische klezmerklanken

Klezmer is een heerlijk muziekgenre waarin alle emoties die de mens kent aan bod komen en klezmer kent daardoor vele vormen. Van Uitbundig vrolijk tot melancholisch en dromerig. Verdriet en feest liggen niet zo ver van elkaar als je denkt. Anouk Dorfmann en het Charivari Trio zijn alle Klezmerstijlen machtig en dat ga je merken ook. Terwijl je luistert, zingt, wiegt en drinkt, neemt de band je mee terug naar die trouwerij waar je op de tafel stond te dansen, die warme dag in de kibboets, en die vrijdagavond waarop je moeder je neuriënd naar bed bracht.

Die Mame!

In het middagvullende muziekprogramma Die Mame!, neemt Anouk Dorfmann je op eigenzinnige wijze mee in haar verhaal. Begeleid door contrabassist/gitarist Gerard Schoren, accordeonist Bart Lelivelt en violiste Anneke Frankenberg, danst, zingt en vertelt Anouk over haar leven en haar familie. Zij laat je kennismaken met een breed scala aan klezmerstijlen, en gebruikt daarvoor de talen die in haar mond wonen: Jiddisch, Hebreeuws, Ladino, Frans en natuurlijk Nederlands. Van kwetsbare en intieme slaapliedjes langs expressieve melodieën tot aan de meest uitbundige feestmuziek. Dit alles met als groot voorbeeld, Mamie, haar Joods-Algerijnse oma en een echte Jiddische Mame.

Meer informatie

Het muziekprogramma ‘Die Mame!’ in Theater de Schelleboom op zondag 19 januari, aanvang 14.00 uur. Entree 17,50 euro inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze of na de voorstelling. Bestellen kan telefonisch op 0162-437165 of via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden