Hans van der Prijt geeft presentatie over zijn straattheater ervaringen

Foto: Hans vd Prijt

Hans van der Prijt geeft op 26 januari bij Theek 5 een interactieve presentatie over zijn ervaringen als straattheatermaker en -acteur.

Straattheater

Op zondag 26 januari komt Hans van der Prijt bij Theek 5 vertellen over zijn straattheaterervaringen. Een van de boeiendste, leukste (en voor het publiek goedkoopste vormen !) is straattheater. In principe kun je het overal en altijd tegenkomen, bijwonen en opvoeren. Er is maar een voorwaarde: er moet publiek zijn dat je kunt boeien en geboeid kunt houden. Daartoe heb je van alles tot je beschikking. In willekeurige volgorde: muziek, interactie, improvisatie, tempo, spreektechniek, tekstbehandeling, schrijven van teksten, mise-en scène, omgeving, overwinnen van plankenkoorts enz. enz. Ervaringen in openbare ruimtes vormen de beste leerschool voor straattheater.

Hans van der Prijt

Hans van der Prijt is iemand die jarenlang met veel succes en plezier straattheater maakte en speelde. Hans: “Het leuke en spannende is dat je direct feedback hebt van je publiek. Bovendien is het publiek onmisbaar als onderdeel van het spel. In een zaalvoorstelling hoeft er in principe niemand in de zaal te zitten, maar straattheater zonder publiek is onmogelijk. Als speler moet je je publiek over halen om op de een of andere manier actief deel te nemen. En dat maakt het voor beide partijen uitermate leuk.”

Meer informatie

Hans vertelt boeiend over de kneepjes van het vak, grappige en hilarische anekdotes, jarenlange spelervaringen en heeft talloze foto’s voor de PowerPointpresentatie. Degenen die Hans kennen weten dat hij graag interactief bezig is en enthousiast kan vertellen. Het belooft een hilarische en leerzame middag te worden op zondag 26 januari in Theek 5, aanvang 14.00 uur. Entree is gratis en je kunt een kaartje bestellen via de onderstaande link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen