Lezing van Ameline Ansu: “Van harte gecondoleerd”

Yardenhuis van Brabant
Foto: Yarden.nl

Vereniging Yarden organiseert op 5 maart van 19.30 tot 21.30 uur een lezing van Ameline Ansu in het Yardenhuis van Brabant.

Van harte gecondoleerd

‘Van harte gecondoleerd’ is een boek over rouw zonder zwart randje en geschreven door Ameline Ansu. Haar eigen ouders zijn overleden op haar 23e en 27e en het is haar missie om rouw en dood beter bespreekbaar te maken in Nederland. Het mag allemaal wel wat luchtiger.  Ameline sprak een jaar lang met mensen die op jonge leeftijd – als puber, jong volwassene – één of beide ouders verloren en het boek leest als een keukentafelgesprek waarbij alle facetten van rouw worden besproken aan de hand van anekdotes en ervaringen.

Rouwverwerking

De manier waarop is sterk uiteenlopend, door ziekte, zelfdoding of een ongeval, maar ze sprak ook een nabestaande van de MH17 aanslag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal tips. Ameline: “Het is geen eenduidige handleiding over rouwverwerking, maar een handreiking; ook voor omstanders trouwens. Ik wil laten zien dat anderen je voor zijn gegaan, hoe zij ermee omgaan en hoe zich staande hebben gehouden.”

Over de avond

De avond is laagdrempelig bedoeld: als je liever alleen luistert is dat meer dan voldoende, maar je kunt ook met elkaar in gesprek over de uiteenlopende ervaringen en behoeftes. De lezing wordt gehouden in het Yardenhuis van Brabant aan de Florijnstraat 60 op 5 maart tussen 19.30 en 21.30 uur. Vanaf 19.00 is de inloop met een kop koffie. De entree is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden via de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden