Tentoonstelling ‘Oosterhout, 75 jaar in Vrijheid’ op herhaling

Foto: Heemkundekring de Heerlijkheid

Heemkundekring De Heerlijkheid herhaalt haar succesvolle tentoonstelling ‘Oosterhout, 75 jaar in Vrijheid’ in speelgoedmuseum Op Stelten.

Uitgebreid en op herhaling

De expositie die vorig jaar al te zien was in de foyer van Theater de Bussel, is ietwat uitgebreid en aangevuld met (zelfgemaakt) speelgoed uit de Tweede Wereldoorlog. Ook dit keer verlenen het Generaal Maczek Museum uit Breda en de VUMO (Vereniging Uitgezonden Militairen Oosterhout) hun medewerking. Naast speelgoed zijn tal van oorlogsboeken, uniformen, foto’s en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog te zien.

Oproep extra materiaal

De Heemkundekring beschikt al over aardig wat materiaal, maar kan altijd nog goede aanvullingen gebruiken, vooral wat (zelfgemaakt) speelgoed betreft. Wie dit heeft en tijdelijk ter beschikking wil stellen voor de expositie, kan contact opnemen met de Heemkundekring via e-mail [email protected] ter attentie van Nico Bekers.

Meer informatie

De expositie ‘Oosterhout, 75 jaar in Vrijheid’ duurt van 19 maart tot 10 mei 2020 en is te bewonderen in Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten (Huis voor Erfgoed) aan de Zandheuvel 51. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang tot de expositie is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen