Wachtschip Rola van Waterscouting Het Zuiderkruis voor 1 avond bioscoop

Foto: Waterscouting Het Zuiderkruis Oosterhout

UPDATE: Wegens coronadreiging is de vertoning van de film King of the Cruise in het ruim van het schip van de waterscouting van 11 maart afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

—-

Op woensdag 11 maart organiseert Film op Locatie eenmalig een filmvertoning op het Wachtschip Rola van Waterscouting Het Zuiderkruis.

Wachtschip Rola wordt bioscoop

Je bent er vast al vaak langs gereden op de fiets of met de auto: het wachtschip De Rola van Waterscouting Het Zuiderkruis. Meestal ligt hij aan de Wilhelminalaan op zijn vaste plekje aangemeerd. Maar ben je ook al eens aan boord geweest? Die gelegenheid doet zich aanstaande woensdagavond 11 maart voor. Niet alleen om het ruim te inspecteren en een kopje koffie te drinken, maar om een bijzondere filmvertoning te bekijken en te luisteren naar de (renovatie) plannen van de schipper en zijn dolfijnen en zeeverkenners.

Meteen enthousiast

Rob Stolk en Erik van den Brink van waterscouting Het Zuiderkruis waren meteen enthousiast toen ze werden benaderd door Film op locatie. “We vinden het heel leuk om ons schip hiervoor beschikbaar te stellen. We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met onze renovatie. We zijn trots op de eerste resultaten en we vertellen voor aanvang van de film graag over het schip en onze scoutinggroep. Met de opbrengst van de verkoop van koffie en thee kunnen we dan weer een stukje verder bouwen. Zo wordt het voor iedereen een mooie avond,” aldus Erik.

#VASTWEL2020

De filmvertoning King of the Cruise maakt onderdeel uit van het programma #VASTWEL2020. Film op Locatie verzorgde vorig jaar eveneens de films binnen dit project. Toen vond dit plaats in de voormalige Galvanitasfabriek. Dit jaar is er gekozen voor een andere tot de verbeelding sprekende locatie, namelijk in het ruim van een schip. Het contrast tussen het cruiseschip in de film en het wachtschip De Rola is enorm. Maar daar is bewust voor gekozen. Het zet je namelijk als kijker aan het denken over de zaken die écht belangrijk zijn in het leven. Is het luxe waar we naar verlangen? Een luxe cruise maken is voor velen een droom. Of moet je niet teveel dromen maar beter om je heen kijken?

King of the Cruise

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

Meer informatie

De film King of the Cruise wordt eenmalig vertoond op Wachtschip Rola van Waterscouting Zuiderkruis, welke ligt aangemeerd aan de Wilhelminalaan tussen de twee sluizen. Je bent welkom op woensdag 11 maart vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur start het programma. Helaas is deze locatie niet toegankelijk voor mindervaliden. Een kaartje koop je via de onderstaande link of op de avond zelf aan dek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen