Workshop ‘De spiegel van de Ziel’ in het Floralia Park

Foto: FloraliaPark

Op zondag 16 augustus organiseert Stichting Happy Life de gratis workshop ‘De spiegel van de Ziel’ in het Floralia Park.

Gratis workshop

De ervaren EMT-Therapeut (Eye Movement Therapy) Marnix van Oyen geeft zondagmiddag 16 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur de gratis workshop ‘De spiegel van de Ziel’.  De ogen zijn de spiegel van de ziel, schreef Leonardo da Vinci. Daarmee gaf hij aan dat ogen informatie geven aan degene die erin kijkt. We komen heel wat te weten door de grootte van de pupil, de gen-kenmerken van de iris en de bewegingen van het oog. De ogen vertellen dus veel meer dan hoe groot de lichtinval op enig moment is en welke kleur de irissen hebben.

Praktijkvoorbeelden

  • Als je brein harder gaat werken doordat je dieper nadenkt om bijvoorbeeld antwoord te kunnen geven op een lastige vraag, dan zullen je pupillen vergroten. De pupillen geven de mate van mentale inzet op een precieze manier weer.
  • Als je iets of iemand interessant vindt, vergroten de pupillen eveneens, alsof ze meer willen ‘opslokken’.
  • De irissen laten gen-kenmerken zien: crypten (lijnen die van de pupil naar de buitenkant van de iris lopen), pigmentvlekken en contraction furrows (ronde lijnen om de pupil en het buitenste deel van de iris).
  • Onderzoekers beweren dat mensen met bijvoorbeeld weinig crypten veelal ‘warme liefhebbende ’ personen zijn, dat individuen met meerdere pigmentvlekken vaak introvert zijn en dat degenen met meerdere contraction furrows nogal impulsief kunnen reageren.

Spiegel van de Ziel

En dan hebben we nog de oogbewegingen. Hier geeft Marnix van Oyen in de workshop ook ruimschoots aandacht aan. Je leert de oogbewegingen ‘aflezen’. Zo kun je nagaan of iemand visueel actief is (beelden creëert of ophaalt), of iemand in auditieve aandacht is (zich bijvoorbeeld geluiden herinnert), of iemand ‘in zijn gevoel zit’, of iemand op dat moment binnenspraak heeft. Het werkt ook andersom: door iemand de ogen op een bepaalde manier te laten bewegen, bewerkstelligen we dat andere aspecten van het brein aangesproken worden (denk aan de EMDR-therapie). Je leert in een eenvoudige oefening om via oogbewegingen problemen aan te pakken.

Meer informatie

Natuurlijk houden Stichting Happy Life Oosterhout en het Floralia Park rekening met de gestelde maatregelen van 1,5 meter. Hierdoor willen zij graag weten hoeveel mensen aanwezig zullen zijn. Je kunt je via de onderstaande link alvast aanmelden zodat er een stoel kan worden gereserveerd. Je kunt de workshop ook thuis volgen via Facebook Live.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen