Paasspeurtocht met stripfiguurtjes Lotje en Wes door Slotjes-West

Foto: Judith Robbe

De bewoners van de wijk Slotjes-West hebben de handen ineengeslagen voor wederom een corona- en lockdownproof activiteit. Ditmaal leidt een speurtocht langs zeventig in paasthema versierde huizen naar de verstopplek van Kaat, het knuffelkonijn van stripfiguurtjes Lotje en Wes.

Paasspeurtocht Slotjes-West

Lotje en Wes wonen met hun papa, mama en knuffelkonijn Kaat in de Oosterhoutse wijk Slotjes-West. Ze nemen Kaat overal mee naartoe: naar de speeltuin in de Brabantlaan, naar het Lukwelpark en naar basisschool De Westhoek. Maar dan ineens is Kaat kwijt! Wie helpt Lotje en Wes mee zoeken? Dit verhaal vormt het uitgangspunt van de ‘lockdownproof’ paasspeurtocht die Slotjes-West heeft opgezet.

Op zoek naar knuffelkonijn Kaat

Er zijn ruim 70 huizen in de wijk versierd in paasthema. Bij elk deelnemend huis, te herkennen aan een uithangbordje met daarop het wijklogo van Slotjes-West, hangt een ei met daarop een letter. Die letters vormen een zin, die vertelt waar knuffelkonijn Kaat is te vinden. Op deze historische plek in de wijk wacht voor alle deelnemers een leuk aandenken aan de speurtocht. Onderweg moeten de speurders ook een aantal opdrachten uitvoeren, zoals raden hoeveel eitjes er in een glazen pot zitten, de verschillen tussen twee paaseieren zoeken, en het aantal op een raam getekende tulpjes tellen.

Knalrode wijkbrievenbus

Alle antwoorden kunnen worden ingevuld op het deelnameformulier. Daarop is ook ruimte om het stripverhaal van Lotje en Wes af te maken. Lotje en Wes zijn tot leven gebracht door buurtbewoner Miranda Verbeek, die een ontzettend leuke en herkenbare strip maakte. Alle deelnemers krijgen onderweg een lekkere traktatie. De ingevulde deelnameformulieren mogen in de gloednieuwe, knalrode wijkbrievenbus, die in de Drossaardstraat staat tegenover de speeltuin.

Logeerkoffer

De winnaar krijgt knuffelkonijn Kaat om te houden. Ook mogen Lotje, Wes en een kleine Kaat met hun logeerkoffertje met de winnaar mee naar huis. Buurtbewoner Ellen van Ierssel heeft van Lotje en Wes namelijk echte poppetjes gemaakt. Na een paar nachtjes slapen mag de winnaar kiezen bij welke buurtbewoner Lotje en Wes vervolgens gaan logeren. Alle avonturen die ze in Slotjes-West gaan meemaken, mogen in hun dagboek worden opgeschreven. Meedoen aan de paasspeurtocht in Slotjes-West kan vanaf nu tot en met Tweede Paasdag, maandag 5 april 21.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen