Online lezing door Roxane van Iperen over haar bestseller ’t Hooge Nest

Foto: Jan Willem Kaldenbach

Op maandag 26 april om 20.00 uur geeft schrijfster Roxane van Iperen een lezing over haar boek ’t Hooge Nest. 

Online lezing

Op maandag 26 wordt er vanuit Theater de Bussel een lezing gestreamd van schrijfster Roxane van Iperen over haar boek ’t Hooge Nest. De lezing van Iperen stond al in 2020 gepland, in het kader van 75 jaar bevrijding. Helaas kon dat destijds door de komst van het coronavirus geen doorgang vinden.

’t Hooge Nest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen – Janny en Lien Brilleslijper – een van de grootste onderduikadressen in Nederland: ’t Hooge Nest, een villa in ’t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door. Dit gebeurde pal onder de neus van NSB-buren en nazi kopstukken in Naarden. Helaas wordt het Nest uiteindelijk verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met Anne Frank en haar familie. ’t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Over Roxane

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ’t Hooge Nest. Daarvan werden tot op heden meer dan 175.000 exemplaren verkocht, en het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019. Van Iperen schrijft dit jaar het essay voor de Boekenweek en ze houdt de 4mei-lezing in De Nieuwe kerk in Amsterdam bij de Dodenherdenking. ’t Hooge Nest staat in de top 3 van de meest uitgeleende boeken in 2020!

Kaartverkoop

De lezing is te volgen vanuit je favoriete luie stoel. Bij aankoop van een kaartje ontvang je een unieke link naar de livestream. Je hebt alleen een computer met internet nodig. Bestel een kaartje voor 5,00 euro via de onderstaande link. Na de lezing gaat Roxane graag met de aanwezigen in gesprek. Je kunt je vragen daarvoor stellen in de livechat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen