Gratis Marktconcert door Sjak Smulders op Maarschalkerweerdorgel Sint Jan

Sjak Smulders
Sjak Smulders
Foto: St. Ludens

Ook in 2021 wordt er weer een serie gratis Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek op de Markt.

Gratis inloopconcerten

Het zesde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 7 augustus en wordt verzorgd door Sjak Smulders uit Goirle. Sjak studeerde orgel bij Maurice Pirenne aan het toenmalige Brabants Conservatorium te Tilburg en is dit jaar voor het eerst te gast in de Marktconcertserie. Naast zijn muzikale opleiding studeerde Sjak econometrie aan de toenmalige Katholieke Universiteit Tilburg (nu: Tilburg University). Momenteel is hij als hoogleraar economie verbonden aan het Department of Economics alsmede het Tilburg Sustainability Centre van Tilburg University.

Programma

Als invalorganist is hij regelmatig te horen op het Van Hirtum-orgel van de Petruskerk te Hilvarenbeek. Naar aanleiding van het verzoek om een publieksvriendelijke programmering is Sjak een onderzoekje gestart naar wat daar dan wel onder te verstaan valt. Het resultaat van dit onderzoekje mag er wezen, want op het programma staan o.a. werken van Ad Wammes (Happinez), C. Franck (de wonderschone Prelude, Fuge et Variation) en L. Vierne (de intieme Berceuse). Sjak sluit zijn concert af met een zelf samengestelde, 5-delige orgelsymfonie bestaande uit bekende (orkest)werken van Edgar Elgar (o.a. Nimrod en Salut d’Amour).

Meer informatie

De Marktconcerten zijn gratis toegankelijk, maar in verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt er tot nader order een maximum van 150 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn. De concerten starten altijd om 14.30 uur en duren tot ongeveer 15.15 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen