Koperkwintet NEOS Brass opent seizoen De Schelp met gratis concert

Foto: Stadstuin de Schelp

Vanmiddag speelt Koperkwintet NEOS Brass als seizoensopener in Stadstuin de Schelp. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is gratis.

Koperkwintet NEOS Brass

Vijf professionele blazers uit diverse Nederlandse orkesten (het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine) vormen het ensemble en brengen eigen bewerkingen van o.a. Bach, Ellington, Pink Floyd, Gershwin, Piazolla, Marvin Gaye en Tony Hatch. Sinds het oprichtingsconcert in 2008 in de kleine zaal van De Doelen te Rotterdam staat NEOS BRASS bekend om de veelzijdigheid aan bezetting en programmering. In 2010 was De Doelen wederom het toneel voor een concert genaamd “al het goede komt in drievoud” met werken van Rogier, Willem en Bas van Otterloo.

Zomertrillingen

In 2012 volgde de opname van het album Wagner for Brass. Het ensemble was te horen op verschillende podia en festivals waaronder de Dag van de Romantische Muziek te Rotterdam, het Wagner Festival in het Orgelpark te Amsterdam, het Grachtenfestival te Amsterdam, in de Utrechtse Domkerk tijdens het Radio 4 kerstconcert, op het historische Stallenplein van Paleis het Loo en tijdens de lunchconcert-serie van het Amsterdamse Concertgebouw. Op 10 december 2015 speelde NEOS Brass nietsvermoedend haar laatste concert genaamd “Giovanni” met muziek van uitsluitend Italiaanse componisten. Na een pauze van zes jaar zijn ze zeer verheugd om weer voor publiek te mogen spelen en komen zij naar Stadstuin de Schelp met hun programma ‘Zomertrillingen’.

Meer informatie

Het gratis concert begint om 15.00 uur. Je vindt Stadstuin de Schelp aan het parkeerterrein de Vijzel aan de St. Jansstraat in het centrum. Wil jij de Stadstuin financieel steunen? Dat kan door Vriend van de Stadstuin te worden. Je zorgt er dan mede voor dat Stadstuin de Schelp ook in de toekomst een artistieke oase kan blijven in het centrum van Oosterhout. Klik op de onderstaande link om Vriend van de Stadstuin te worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen