Klezmerband Agge Nebbisj geeft gratis zondagmiddagconcert in De Schelp

Foto: Klezmerband Agge Nebbisj

Op zondag 12 september verzorgt Klezmerband Agge Nebbisj een gratis zondagmiddagconcert in Stadstuin de Schelp aan de Vijzel. Entree is zoals gebruikelijk gratis.

Klezmerband Agge Nebbisj

Klezmerband Agge Nebbisj bestaat al bijna twintig jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino. De band speelt in synagogen en kleine theaters, op feesten en festivals.

Wat is klezmer?

Klezmer werd oorspronkelijk door de Jiddisch sprekende joden in Midden – en Oost Europa gespeeld. De muzikanten speelden vooral op huwelijksfeesten en tijdens andere feestelijke gebeurtenissen. Klezmermuziek is naast de muziek uit de Balkan, Rusland, Oekraïne ook sterk beïnvloed door oriëntaalse en zigeunermuziek. Vanaf 1900 kwamen daar het rijke repertoire uit het bloeiende Jiddisch theaterleven van de jaren dertig en de jazzmuziek bij.

Meer informatie

Het gratis concert begint om 15.00 uur en de entree is gratis. Een vrije gift wordt uiteraard op prijs gesteld. Je vindt Stadstuin de Schelp aan het parkeerterrein de Vijzel aan de St. Jansstraat in het centrum. Wil jij de Stadstuin financieel steunen? Dat kan door Vriend van de Stadstuin te worden. Je zorgt er dan mede voor dat Stadstuin de Schelp ook in de toekomst een artistieke oase kan blijven in het centrum van Oosterhout. Klik hier om het formulier te downloaden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden