Alzheimer Café Oosterhout start weer op met bijeenkomst De Slotjes

Foto: samendementievriendelijk.nl

Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout in activiteitencentrum De Slotjes.

Dementie

Op maandag 27 september start het Alzheimer Café Oosterhout weer op. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners als andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijg je meer informatie over dementie, kunt je vragen stellen aan deskundigen en kun je lotgenoten ontmoeten. Dementie, in welke vorm dan ook, treft enkele honderdduizenden mensen in Nederland. Een schrikbarend ziektebeeld waar de meesten van ons niet bij stil willen of durven staan. Want dementie houdt in dat een geliefde langzamerhand verandert in een ander persoon.

Alzheimer Café Oosterhout

Ellen Mangelaars, Coördinator van activiteitencentrum De Slotjes : “We zijn blij onze gasten weer te kunnen ontvangen. Het is het eerste Alzheimer Café sinds lange tijd en deze zal wat informeler zijn omdat we elkaar al zo lang niet hebben gezien.” Diverse organisaties zijn aanwezig die op diverse vlakken mee kunnen denken. “Theek 5 aanwezig en zij gaan uitleggen wat zij in de ‘dementheek’ hebben en waar je gebruik van kunt maken. Daaraast is er vanuit Surplus Informele Zorg aandacht voor ‘de ontmoetingsplek’ en de cursus ‘Dementie en nu?’. Maar we zijn vooral benieuwd hoe het met iedereen gaat na zo’n lange tijd!”

Meer informatie

Het Alzheimer Café Oosterhout gaat weer van start op maandag 27 september in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld. De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond start om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis, maar er wordt gevraagd jezelf vooraf aan te melden bij De Slotjes op telefoonnummer 0162 430032. Kijk op de onderstaande link voor meer informatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen