Aanstaande zaterdag Kloostermarkt bij de Onze Lieve Vrouwe Abdij

Foto: OLV Abdij

De zusters van de Onze Lieve Vrouwe Abdij houden op zaterdag 25 september tussen 10.30 en 17.00 uur een Kloostermarkt met verkoop van overbodige meubels en spullen.

Onze Lieve Vrouwe Abdij

De gemeenschap van benedictinessen van de Onze Lieve Vrouwe Abdij werd ooit gevormd door meer dan 60 zusters. Reden waarom het klooster in de jaren ’70 van de vorige eeuw flink werd uitgebreid. Nu hun aantal is afgenomen tot rond de 20 werd het tijd hiervan een deel vrij te maken voor een andere bestemming en kleiner te gaan wonen.

Zuinig leven

In de loop van meer dan een eeuw is de abdij voorzien van het nodige meubilair. Zowel aangeschaft als ten geschenke gegeven. Veel van de ruimtes zijn uiteraard gemeubileerd, en op de zolders stond nog van alles in voorraad. Mensen die zuinig leven weten hoe belangrijk het is allerlei materialen zorgvuldig te bewaren. Het kan altijd van pas komen! Bij een verhuizing, en zeker als je kleiner gaat wonen, moet er worden opgeruimd. En dan blijken er veel spullen overbodig. De zusters maken hetzelfde mee.

Kloostermarkt

De kloostermarkt van aanstaande zaterdag heeft een dubbel doel: een goede bestemming vinden voor de meubels en andere artikelen die overbodig zijn geworden. Bovendien komt de opbrengst ten goede aan de noodzakelijke renovatie en verduurzaming van het oude kloostercomplex waar de gemeenschap zich zal gaan concentreren.

Meer informatie

Op 25 september gaat de tuinpoort om 10.30 uur open om bezoekers via de gastentuin en het voorplein en de galerij naar de Grote Spreekkamer te laten wandelen. De toegang is gratis. Het staat de bezoekers vrij al dan niet een aankoop te doen. Er zal genoeg te zien zijn! De Onze Lieve Vrouwe Abdij is te vinden in de Heilige Driehoek aan de Zandheuvel 90.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen