Halloween met ’trick or treat’ in spookachtig Slotjes-West

Foto: Wijkvereniging Slotjes-West

Tijdens het halloweenweekend op 30 en 31 oktober kunnen kinderen in de wijk Slotjes-West bij meer dan vijftig huizen aanbellen voor trick or treat.

Halloween weekend

Vleermuizen boven de voordeur, een skelet achter tralies, een heksenkring en zelfs een heus spookhuis in de Vrijheidstraat. De Oosterhoutse wijk Slotjes-West is klaar voor Halloween. “Meer dan vijftig huizen zijn griezelig versierd”, vertelt Marie-Cécile Donders van de werkgroep Activiteiten Slotjes-West. “Kinderen mogen bij die huizen aanbellen op zaterdag- en/of zondagavond voor trick or treat. Als ze durven tenminste!”

Glow in the dark

De deelnemende huizen zijn te herkennen aan een A4’tje met het wijklogo, dat voor de gelegenheid is aangepast aan het Halloween-thema, en glow in the dark-spinnen. Als er zo’n A4’tje voor het raam hangt, mag trick-or-treating bij deze adressen op zaterdagavond 30 oktober van 18.00 tot 21.00 uur en/of op zondagavond 31 oktober van 17.30 tot 20.00 uur. “De wintertijd gaat in de nacht van zaterdag op zondag in. Dan is het een uurtje eerder donker en kunnen we wat vroeger beginnen. We stoppen ook eerder, omdat de herfstvakantie de volgende dag is afgelopen en de kinderen dan weer naar school moeten.”

Plattegronden met spookjes

De werkgroep heeft twee plattegronden gemaakt, een voor de zaterdag en een voor de zondag, waarop met spookjes de deelnemende huizen zijn gemarkeerd. “Sommige huizen doen alleen op zaterdagavond mee, sommigen alleen op de zondagavond, en anderen op beide avonden”, laat Donders weten. De plattegronden zijn vanaf vrijdag 29 oktober te downloaden via de Facebook- en Instagram-pagina van Slotjes-West. “Een andere optie is om tijdens de Halloween-tocht met je telefoon de QR-code scannen die staat op de A4’tjes met het Halloween-wijklogo. Zo kom je ook bij de plattegronden uit.” De Halloween-activiteit in Slotjes-West sluit mooi aan op de evenementen ‘Halloween Shopping Night’ op Winkelcentrum Arkendonk en ‘Oosterhout krijgt de kriebels’ in de binnenstad die op vrijdagavond al plaatsvinden. Zo kun je het hele weekend lekker griezelen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen