Intocht Sinterklaas is dit jaar weer als vanouds in de Zwaaikom

Foto: sinterklaasoosterhout.nl

De intocht van Sinterklaas op zondag 21 november gaat gewoon door en is op maar liefst drie plaatsen te volgen.

Aankomst Sinterklaas is Oosterhout

Aanstaande zondag zet Sinterklaas, als alles goed gaat, weer voet op Oosterhoutse bodem. De organisatie laat weten dat de intocht aanstaande zondag gewoon door zal gaan en dat er geen coronatoegangsbewijs nodig is. Wel verzoeken zij alle bezoekers om zich aan de corona basisregels te houden en zoveel mogelijk aan de anderhalvemeter maatregel te voldoen. Maar de hoofdboodschap is: laten we er met elkaar een gezellige Sinterklaasintocht van gaan maken!

Intocht in de haven

Sinterklaas zal om 12.00 uur met zijn Pakjesboot aankomen in De Zwaaikom, net zoals dat vroeger het geval was. Aan de Korenbocht is echter niet zoveel ruimte, dus hier worden verder geen activiteiten georganiseerd. Burgemeester Mark Buijs zal de Goedheiligman en zijn Pieten dan ook pas welkom heten tijdens het Intochtfeest op de Heuvel. Hier start het programma al om 11.30 uur en zal de intocht live te zien zijn op een groot scherm. Daarnaast zijn hier optredens van onder andere H19, Con Brio, Twirlvereniging Salire, De Dansfabriek, ’t Zoldertheater en de Circusschool. Naast de Zwaaikom en de Heuvel is ook alles live te volgen vanuit huis via een livestream.

Programma intocht

  • 11.00 uur: Start intochtprogramma via livestream
  • 11.30 uur: Start Intochtfeest op de Heuvel
  • 12.00 uur: Aankomst Sinterklaas in De Zwaaikom (Korenbocht)
  • 12.05 uur: Sint en Pieten gaan in optocht naar de Heuvel
  • 12.45 uur: Aankomst Sint en Pieten op de Heuvel
  • 12.46 uur: Burgemeester Buijs heet Sint welkom in Oosterhout
  • 13.00 uur: Show voor de Sint door kinderen en verenigingen
  • 13.30 uur: Audiëntie met de Sint
  • 13.35 uur: Pieten in de binnenstad, binnen en buiten
  • 15.30 uur: Vertrek van Sint en zijn gevolg vanaf de Markt

Kies waar je kijkt!

Je kunt dit jaar dus kiezen waar je de aankomst en de intocht van de Sint en de Pieten wilt beleven dit jaar. Het programma en de show op de Heuvel starten op zondag 21 november om 11.30 uur. De aankomst van de Pakjesboot is daar live te zien op groot scherm. Wil je naar de Korenbocht, zorg dan dat je daar om 12.00 uur bent. Lekker hard zingen en springen en daarna snel mee naar de Heuvel. En wil je liever thuis alles volgen, dan kan dat via de livestream via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen