Theek5 organiseert Themamiddag ‘Dealen met dyslexie’

Foto: Theek5

Op zondag 13 maart organiseert Theek5 een themamiddag over hoe om te gaan met de aangeboren leerstoornis dyslexie.

Dealen met dyslexie

Heb jij dyslexie? Of heeft je kind deze aangeboren leerstoornis? Dan ervaar je, net als zo’n 7% van de bevolking, problemen met het vlot lezen en spellen van woorden. Dyslexie verdwijnt niet, je hebt het je hele leven. Daar kun je niets tegen doen. Wel kun je proberen zo goed mogelijk om te gaan met dyslexie. Goede informatie en het leren van ervaringen van anderen helpt daarbij. Daarom organiseert Theek 5 op zondag 13 maart van 13.30 tot 15.00 uur een themamiddag over dyslexie. Tijdens deze middag vertellen o.a. twee bekende Oosterhouters over hoe zij zelf hebben leren omgaan met dyslexie: burgemeester Mark Buijs en raadslid Sander Mulders (VVD).

Programma

Tijdens deze middag vertelt vertellen burgemeester Buijs en Sander over hoe zij hebben leren omgaan met dyslexie. Die laatste maakt zich ook hard voor dit onderwerp. Zo heeft hij het initiatief genomen om het verkiezingsprogramma van zijn partij in een speciaal lettertype uit te geven, zodat het beter leesbaar is voor mensen met dyslexie. “Ik ben zwaar dyslectisch. In mijn schoolloopbaan ben ik tegen flink wat belemmeringen opgelopen. Maar heb ik ook geleerd wat wel helpt. Ik wil jongeren met dyslexie die nu in het onderwijs zitten, graag helpen door mijn ervaringen met hen te delen.” Janneke de Waal-Bogers legt uit wat dyslexie is en geeft tips hoe je hiermee om kunt gaan. Zij verzorgt trainingen en cursussen over diagnostiek en behandeling van taalstoornissen en andere leer- en gedragsstoornissen bij kinderen. Tot slot geeft Ans van Hooijdonk, bibliotheekconsulent, uitleg over de speciale collectie die Theek 5 biedt voor mensen met dyslexie.

Aanmelden

De themamiddag dyslexie vindt plaats op zondagmiddag 13 maart 2022 van 13.30 tot 15.00 uur in de kleine zaal van Theater de Bussel in Oosterhout. Deelname aan deze activiteit kost € 2,50, inclusief consumptie. Je kunt je vooraf aanmelden voor deze themamiddag via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen