Lezing ‘Saar is niet gek’ van Elsbeth Kuysters bij Theek 5

Foto: Elsbeth Kuysters

Op donderdag 21 april organiseert Theek 5 een lezing over mentale gezondheid bij jongeren die aansluit bij de tentoonstelling ‘Open Mind’ bij De Bussel voor de deur.

Saar is niet gek

Tijdens de avond maak je kennis met de Oosterhoutse moeder, psychologe en schrijver Elsbeth Kuysters. Ze wordt geïnterviewd over haar boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’, waarin ze schrijft over haar dochter Sara. Een gevoelige jongere die haar plek in de wereld maar moeilijk kon vinden en in 2017 overleed aan zelfdoding. Elsbeth heeft in 2020 samen met drie anderen de Stichting Saarisnietgek opgericht, die beoogt de mentale gezondheid van kinderen 10-12 jaar laagdrempelig bespreekbaar te maken.

Mentale gezondheid

In het tweede deel van de avond praat Elsbeth je bij over ontwikkelingen in de mentale gezondheid en waarom het zo belangrijk is al op jongere leeftijd aandacht te hebben hiervoor. Want teleurstelling, stress en emoties horen ook bij het leven. Hoe eerder een kind daarmee kan omgaan, hoe beter het is. Want een jongere hoort te leven, met alles wat daarbij komt kijken.

Over Elsbeth Kuysters

Elsbeth Kuysters (1962) is echtgenote, moeder en bedrijfspsycholoog. Na de geboorte van dochter Sara start ze in 2000 haar eigen coachings- en trainingspraktijk. Drie kernwaarden komen steeds terug in haar werk en leven: rust, reflectie en balans. In 2017 overlijdt haar dochter Sara als gevolg van zelfdoding. De dood van haar enig kind inspireert Elsbeth tot het schrijven van haar boek. Daarnaast blogt ze voor Nel Magazine, een tijdschrift voor ouders van een overleden kind. Tevens is Elsbeth als psychologe en ervaringsdeskundige sinds 2019 verbonden aan 113 als freelance suïcidepreventie-trainer.

Meer informatie

Deze lezing zal plaatsvinden op 21 april bij Theek 5 aan de Torenstraat en begint om 20.00 uur. Een kaartje kost € 7,50 inclusief een drankje. Klik op de onderstaande link voor meer informatie of om direct online een kaartje te kopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen