Boeken- en Voorjaarsmarkt in Vredeskerk en De Beuk

Foto: Lian Raams (PGO)

Op zaterdag 7 mei organiseert PGO bij de Vredeskerk en De Beuk tussen 10.00 en 15.00 uur weer de Voorjaarsmarkt.

Boeken- en Voorjaarsmarkt

Na drie jaar is het weer eindelijk weer zo ver! Op zaterdag 7 mei gaan de deuren van de Vredeskerk en De Beuk aan de Rulstraat in het centrum gaan weer open voor de Voorjaarsmarkt. Je kunt er terecht voor boeken, Fairtrade producten maar ook tomaten en (voorjaars)plantjes zijn volop te koop. Ook kun je  een gokje wagen in de loterij met mooie prijzen. Daarnaast is er de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers erbij of een broodje met een kopje soep te relaxen. 8 mei is het Moederdag dus er zijn ook volop leuke Moederdagcadeaus, waarbij het mes aan twee kanten snijdt: jij maakt iemand blij met een cadeautje en de opbrengst gaat in zijn geheel naar een goed doel. Uiteraard mag je ook gewoon tomaten kopen voor de soep, plantjes voor je eigen tuin of een leuk cadeautje voor een ander dan je moeder of gewoon voor jezelf!

Protestantse Gemeente Oosterhout

Deze Boeken- en Voorjaarsmarkt wordt georganiseerd door de Zending/Werelddiaconaat-en Ontwikkelingssamenwerkingsgroep (ZWO) van de Protestantse Gemeente Oosterhout (PGO) ten behoeve van het Herstelfonds. Meer dan 90 procent van de mensen in Syrië leeft onder de armoedegrens, voor meer dan de helft dreigt honger. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt. Voor mensen in Syrië is het voortbestaan van de kerk van cruciaal belang voor de stabiliteit in het land omdat daarmee de sociale structuur wordt hersteld. Vandaar het Herstelfonds opgericht door Kerk in Actie en twaalf Syrische kerkgenootschappen.

Herstelfonds

Op de lijst van het Herstelfonds staan 76 gebouwen die opgeknapt moeten worden, door het hele land verspreid. Van elk gebouw dat wordt hersteld, betaalt de eigenaar, denk hierbij aan de plaatselijk kerkelijke gemeente bijvoorbeeld, minstens 30 procent van de kosten. De economische situatie zorgt ervoor dat de bouwwerkzaamheden langzamer gaan dan gehoopt. Naast internationale sancties die het bemoeilijken om aan bouwmaterialen te komen is ook de koersdaling van de Syrische pond een groot probleem. Zoals wij allemaal weten is het gebouw: de kerk meer dan alleen een plek om te bidden. Het is ook een ontmoetingsplaats en het herstel van de kerk betekent herstel van de gemeenschap, en hiermee hoop voor de toekomst!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen