Gratis pizza’s voor MedeMogelijkMakers tijdens de Week van de Jonge Mantelzorgers

Foto: Pixabay License / Hans

Eén op de vier jongeren groeit op met zorg, bijvoorbeeld de zorg voor iemand met een verslaving, beperking of andere problemen.

Week van de Jonge Mantelzorgers

Eén op de vier jongeren groeit op met zorg, bijvoorbeeld de zorg voor iemand met een verslaving, beperking of andere problemen. Vanaf 1 juni worden zij in het zonnetje tijdens de Week van de Jonge Mantelzorgers. Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor deze jongeren, ouders en professionals. Het doel is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van MedeMogelijkMakers, zoals deze jonge helden bij Surplus worden genoemd, te vergroten. Ze vinden hun rol vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. De impact op het leven van een jongere is vaak erg groot. Toch is het ook voor de omgeving vaak lastig om de signalen van MedeMogelijkMakers te herkennen.

Zin in pizza?

Op 10 juni aanstaande organiseert Surplus een pizza avond bij de Klappeijstraat 44a in Oosterhout. MedeMogelijkMakers tot 23 jaar uit Oosterhout en de kerkdorpen kunnen zich hier gratis voor aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of via een DM via Instagram naar @justtakecaresurplus. Jonge mantelzorgers kunnen een broer, zus, vriend of vriendin meenemen als ze dat leuk vinden. Daarnaast is het Jongerenwerk deze week bij de middelbare scholen om mantelzorg onder de aandacht te brengen.Meer weten over Mantelzorg? Mail dan naar: [email protected] of bel Surplus via 0162-748600

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen