Vanavond Alzheimercafé in De Slotjes met een bijeenkomst over Contacthonden

Foto: Stichting Blijf

Op maandag 27 juni is een bijeenkomst van het Alzheimer Café in De Slotjes met psycholoog Kelly Heijzelaar en Contacthond Hendrik.

Alzheimer Café Oosterhout

Op maandag 27 juni er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partner, familie, mantelzorgers, hulpverleners als andere belangstellenden. Tijdens een bijeenkomst van het Alzheimer Café krijg je meer informatie over dementie, kunt je vragen stellen aan deskundigen en kun je lotgenoten ontmoeten.

Contacthond Hendrik

Bij verschillende zorginstellingen waar mensen met dementie wonen worden contacthonden van Stichting Blijf ingezet. Een zorgprofessional vormt dan samen met een contacthond een zorgduo om de kwaliteit van leven met dementie te verbeteren en draaglijker te maken. De hond signaleert onbegrepen gedrag en de hond kan het contact met de zorgprofessional vernieuwen. Tijdens het Alzheimer Café van maandag 27 juni zal Kelly Heijzelaar aanwezig zijn met haar duopartner contacthond Hendrik. Natuurlijk zal zij alle uitleg geven en kun je kennismaken met dit zorgduo en de mogelijkheden die Stichting Blijf kan bieden. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Meer informatie

De bijeenkomst van het Alzheimer Café Oosterhout vindt plaats op maandag 27 juni in Activiteitencentrum De Slotjes aan het Slotjesveld. De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond start om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Deelname is gratis. Kijk op de onderstaande link voor meer informatie over zowel het Alzheimer Café als van Stichting Blijf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen