Krista Monteiro: “De wereld wordt kleurrijker als je deelt”

Foto: Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname

Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname organiseert op zondagmiddag 17 juli tussen 13.00 en 16.30 uur een kindermiddag in het Floralia Park.

Kleurrijk Leven voor Suriname

Krista en Paul Monteiro ondersteunen al meer dan 17 jaar de met HIV/AIDS geïnfecteerde kinderen in Suriname. Met de opbrengst van deze middag schenkt de stichting de kinderen onder andere een gevulde rugtas voor het nieuwe schooljaar. Krista: “De Surinaamse kinderen hebben onze hulp hard nodig. De financiële nood is heel hoog in Suriname, zeker na de laatste maanden van extreme regenval met wateroverlast en overstromingen. De Surinaamse regering benoemde in mei 7 van de 10 districten tot rampgebied. Veel mensen moesten vertrekken uit hun huizen en de scholen moesten sluiten. Ook zijn oogsten verloren gegaan en zijn er gezondheidsrisico’s door de onhygiënische leefomstandigheden. De overstromingen hebben ook geleid tot schade aan wegen en openbaar vervoer.”

Noodzakelijke dagelijkse spullen

Paul: “Met het evenement in Floralia Park willen we de kinderen naast een rugtas ook de meest noodzakelijke dagelijkse spullen sturen. Onder het motto ‘De wereld wordt kleurrijker als je deelt’, vragen wij de jeugd van Oosterhout om mee te doen aan tal van activiteiten”. Zo is er zondagmiddag een modeshow en fotoshoot, salsaworkshop en kunnen kinderen creatief en sportief bezig zijn. Muzikaal wordt alles omlijst door optredens van Percussieband Juntos en Jazzband Mollies Jazz Bunch. Naast het restaurant van Floralia Park zal er ook een foodtruck zijn voor de nodige versnaperingen. De toegang is gratis, voor de activiteiten kun je voor een klein bedrag een strippenkaart kopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen