Gratis concert Hennie Vaatstra op Maarschalkerweerdorgel Sint Jan

Hennie Vaatstra
Hennie Vaatstra
Foto: Stichting Ludens

Het gratis Marktconcert op zaterdagmiddag 23 juli tussen 14.30 en 15.15 uur wordt verzorgd door organist Hennie Vaatstra uit Breda.

Marktconcert

Het vierde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 23 juli en wordt verzorgd door Hennie Vaatstra uit Breda. Hij is de vaste organist van de Antoniuskathedraal te Breda en is al vaker op bezoek geweest als organist in de Marktconcertserie. Hoewel Hennie als organist geen stijlperiode uit de weg gaat, gaat zijn grote voorliefde toch uit naar de Franse orgelmuziek, zowel de Franse barokmuziek als de muziek uit de tijd van de romantiek en (vroeg)modern werk.

Programma

In het kader van het César Franck-gedenkjaar (200ste geboortejaar) heeft hij een fraaie selectie gemaakt van Franse orgelmuziek uit het eind van de 19e eeuw: juist muziek die het op het Maarschalkerweerdorgel (1890) goed doet! Een soort tweede orgelpreuvement dus, maar dan niet met Franse kaas maar met Franse orgelmuziek. Op het programma staan werken van A. Mailly (Marche Solenelle), A. Guilmant (Pastorale), L. Boëllmann (Prière à Notre-Dame) en uiteraard César Franck (Prélude, fugue & variation, en zijn zwanenzang Choral nr. 3).

Gratis inloopconcert

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tussen 14.30 en 15.15 uur uur tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Er wordt steeds gespeeld op het fraaie Maarschalkerweerdorgel in de Sint Jan. De concerten duren ongeveer driekwartier en kennen een lichtvoetige programmering. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen