De Markt wordt vandaag even ‘Mercado Vuelta’ tijdens Spaanse dag

Foto: PromOosterhout

PromOosterhout organiseert samen met de Oosterhoutse horeca vandaag de Spaanse Dag onder de noemer ‘Mercado Vuelta’.

Mercado Vuelta

Op vrijdag 12 augustus wordt er door PromOosterhout in samenwerking met de Oosterhoutse horeca ook een Spaanse Dag georganiseerd. Hiermee wil de organisatie iedereen alvast een beetje in de Spaanse sferen laten komen in de opmaat naar de doortocht van de wielerronde La Vuelta door Oosteind en Oosterhout. Tussen 15.00 en 22.00 uur zijn er volop activiteiten op de Markt. Zo kun je sportief bezig zijn met abseilen van de toren van de St. Jansbasiliek, fietsen op spinningfietsen, pana-bording en pumptrack. Maar je kunt ook genieten van de optredens van Pineapple Madness, Flamenco dansgroep Ruba Gitana of Showorkest La Buena Vida. Ook aan de kinderen is gedacht met een springkussen en een kinderdraaimolen.

Wielercafé

Verder kun je op 20 augustus vanaf 20.00 uur ook naar een heus Wielercafé in de kantine van VV Oosterhout op Sportpark de Contreie. In het programma onder andere de Eurosport podcast met commentator en voormalig wielrenner Bobbie Traksel. Er wordt teruggeblikt op de eerste twee etappes en natuurlijk vooruitgekeken naar Etappe 3 die door Oosteind en Oosterhout zal rijden. Verder zal Rein Lambregts de kwis ‘Petje op, Petje af’ voor zijn rekening nemen. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. Aanmelden kan via [email protected]

#vamosoosterhout

Op zondag 21 augustus trekken de renners door het Brabantse landschap tijdens de etappe Breda-Breda, waarbij de renners ook door Oosteind en Oosterhout komen. Oorspronkelijk zou La Vuelta in 2020 al door Oosterhout rijden, maar door corona werd de route toen aangepast. Vanuit Dongen komen ze Oosteind ingereden op de Hogedijk. Daarnaar gaan ze via de Provincialeweg en de Ekelstraat naar Oosterhout, waar ze over de Bovensteweg (T33) en de Weststadweg richting Made zullen rijden. Je kunt tussen 13.00 en 13.10 uur de reclamekaravaan verwachten en de wielrenners worden tussen 14.00 en 14.10 uur verwacht. Let op: Kom op de fiets en zorg dat je op een veilige plek staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen