Opgeven is geen optie # 4 – Van je vrienden moet je het hebben

Foto: Bart van Delft

Binnenkort is het zover voor Bart van Delft, hij zal op 6 juni zo vaak mogelijk naar de top van de Alpe d’Huez proberen te fietsen. Hij haalt hiermee geld op voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Hiervoor moet uiteraard flink getraind worden, want je komt de 14 km tellende Alpenreus niet zomaar op. Hoe combineer je dit met een druk leven? Bart geeft de lezers van Oosterhout Nieuws wekelijks een exclusief inkijkje in zijn voorbereiding voor Alpe d’Huzes.

Nog twee weken

Nog twee weken en Ilse, Vigo en ik staan aan de vooravond van onze reis naar Frankrijk. De meeste spullen zijn gepakt en de gezondheid is weer waar hij moet zijn. Vorige week konden jullie voorafgaand aan het emotionele verhaal van Joost al kennis maken met de zware eerste zeven van 21 bochten. Vandaag het middenstuk, dat wat milder qua percentages begint, maar tegen het einde toch weer in de dubbele cijfers loopt. We passeren in dit stuk drie Nederlandse bordjes, een klein voorproefje op de Nederlandse bocht, de bocht met nummer 7. Een overzicht met hoogtemeters en namen:

  • Bocht 14: 1055 meter: Beat Breu (Zwitserland) 1982
  • Bocht 13: 1120 meter: Peter Winnen (Nederland) 1983
  • Bocht 12: 1161 meter: Luis Herrera (Colombia) 1984
  • Bocht 11: 1195 meter: Bernard Hinault (Frankrijk) 1986
  • Bocht 10: 1245 meter: Federico Echave (Spanje) 1987
  • Bocht 9: 1295 meter: Steven Rooks (Nederland) 1988
  • Bocht 8: 1345 meter: Gert Jan Theunisse (Nederland) 1989

Oud prof

Mooie namen hierboven, waaronder de laatste Nederlandse winnaar bovenop Alpe d’Huez: De Brabantse Gert Jan Theunisse. Met zijn lange lokken een opvallende verschijning in de ruige jaren van het wielerpeleton. Ook hij heeft jaren na zijn proftijd nog wel eens deel genomen aan Alpe d’Huzes. Kijken welke oud prof ik tegen ga komen op 6 juni. In ieder geval zal ik toch iets trager de berg oprijden dan Gert Jan in 1989. Een kwestie van minder talent, minder training en meer gewicht. Dat laatste is overigens wel de goede kant op gegaan afgelopen week. Niet helemaal op de juiste manier, maar van een buikgriep val je ook af, een bijkomend voordeel.

Jaloersmakende foto

Tot slot ben ik nog ontzettend geholpen door drie fietsvrienden met de samenstelling van mijn fiets. Een andere set wielen met andere versnellingen, langere derailleur en nieuwe ketting moeten mijn klim(men) wat comfortabeler maken. Peter Soeters, Sander van Wanrooij en Peter Ackermans ontzettend bedankt hiervoor. Morgen de laatste spullen pakken en dan begin ik aan mijn hoogtestage in de Ardeche. Bij de volgende update beloof ik een mooie jaloersmakende foto vanaf een prachtig uitzichtpunt.

Tot volgende week.

Bart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen