Vuist tegen kanker #04: Het is passen en meten

Foto: Bart van Delft

Vorig jaar kon je op Oosterhout Nieuws al meeleven met de avonturen van Bart van Delft in de voorbereiding op Alpe d’HuZes. Onder het mom van ‘Opgeven is geen optie’ en ter ondersteuning van twee goede vrienden gaat hij dit jaar weer de strijd aan met kanker. Regelmatig kun je op Oosterhout Nieuws lezen over de voorbereidingen van Bart en de verhalen achter andere Oosterhoutse deelnemers.

Passen en meten

Afgelopen week stond vooral in het teken van regelen, regelen en nog eens regelen. We zijn druk bezig met onze eigen Alpe d’HuZes kleding waar onze sponsoren net iets meer aandacht krijgen dan op het standaard tenue. Afgelopen woensdag mochten we op bezoek komen bij Bobbie Traksel thuis. Hij stalde de te passen kleding voor ons uit en we gingen aan de slag. Aan alles wordt gedacht: van broek, shirt, windstopper, been- en armstukken tot aan zelfs de handschoenen! We zullen er gesoigneerd bij fietsen daar in de Alpen. Tenminste, als ik mijn werk nog even goed doe, want het ontwerp is nog niet helemaal af. Het wordt een combinatie van uiteraard de sponsorlogo’s, een vleugje Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding met wat persoonlijke details die verwijzen naar ons mooie Oosterhout en de mensen voor wie we fietsen. Want hoe leuk het passen van de kleding ook is, we mogen niet vergeten waar we het voor doen.

Bobbie Traksel

Terwijl Joost twijfelt tussen twee maten voor zijn fietsbroek (zie ook foto) hebben we het met Bobbie over allerlei zaken. Hij is oud profrenner en heeft dus heel wat te vertellen. De anekdote die het meest tot verbeelding spreekt is zijn overwinning tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij als eerst over de streep ‘bolde’ voor 25 anderen. Dit onder extreme weersomstandigheden. Er waren namelijk 198 deelnemers gestart en zoals gezegd finishten er maar 26 in totaal. Een prestatie van formaat natuurlijk. Dat noem ik nog eens doorzettingsvermogen! Bobbie weet veel over het wielrennen. Dat etaleert hij bijna iedere dag bij Eurosport waar hij de wedstrijden van commentaar voorziet. Onlangs was hij nog in Oosterhout tijdens het Wielercafé van onze wielerploeg WTC Klein Verzet in ’t Zonneke waar hij ook een aantal andere verhalen de revue liet passeren. Het was dan ook tijdens het wielercafé waar wij voor het eerst met Bobbie over onze deelname spraken. Naast commentator is Bobbie dus ook actief in wielerkleding. Dit doet hij vol passie samen met zijn vrouw die ook actief is binnen de wielerwereld. Een bijzonder huishouden om te gast te mogen zijn. Je krijgt dan spontaan zin om op de fiets te springen en vanuit Ruchpen in één streep naar huis te vlammen.

Rondje fietsen

Dat hadden we alleen vorige week zaterdag al gedaan, want zoals ik vorige week schreef stond er een 100+ kilometer rondje op de planning. Toevallig kwam ik daarmee ook langs de dorpen rondom ‘het Heike’, zoals de gemeente Sint-Willebrord ook wel wordt genoemd. Ik had dus een kleine déjà vu naar een paar dagen daarvoor. Het ging eigenlijk heel goed ondanks dat ik er een hard hoofd in had. In mijn eentje meer dan 100 kilometer fietsen zo vroeg in het seizoen. Het kantelpunt zat dit keer op 70 kilometer. De beentjes deden flink zeer van de tegenwind die ik al te verduren had gekregen. Ook hier geldt ‘Opgeven is geen optie’, want je zult toch thuis moeten komen. Zeker met de voorlopers van storm Ciara in je nek. Al met al ben ik weer heelhuids en voldaan thuis gekomen en heb ik er een klein biertje tijdens het Smulnarrenbal op gedronken.

Cross of the Crocus

In de Alpen hebben ze Alpe d’HuZes, maar in Oosterhout hebben we de Cross of the Crocus. Een evenement om trots op te zijn, want ook hier wordt geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Aanstaande zondag doen zo’n 1.250 mountainbikers mee op verschillende afstanden. Zoals het er nu naar uit ziet zal ik ook mee doen met deze prachtige tocht. Laten we hopen dat het weer geen roet in het eten gooit, want de volgende storm staat al weer te wachten.

Spinningmarathon voor KWF

Zoals vorige week aangekondigd gaan we een spinningmarathon organiseren. Op 11 april heb je de kans om met ons mee te trainen bij Willemse Sport. Wij zitten zelf 6 uur lang op de spinningfiets en wij vragen jullie een blokje van 45 minuten mee te doen. Het is mogelijk jezelf in te schrijven voor één of meerdere blokken:

  1. Blok van 10:45 tot 11:30 uur
  2. Blok van 11:45 tot 12:30 uur
  3. Blok van 12:45 tot 13:30 uur
  4. Blok van 13:45 tot 14:30 uur
  5. Blok van14:45 tot 15:30 uur
  6. Finaleblok van 15:45 tot 16:45 uur

Meedoen kan vanaf € 10,- per blok, schrijf je nu in door een mail te sturen naar [email protected]. Je krijgt wat te eten en drinken aangeboden door Willemse Sport. LET OP: Het opgehaalde geld gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding. Schrijf je snel en maak ook een vuist tegen kanker. Tot 11 april bij Willemse Sport!

Volgende week

Naast Sander, Joost en ikzelf doen er meer Oosterhouters mee met Alpe d’HuZes. Bijvoorbeeld ook Jeffrey van Korven. Hij vocht afgelopen jaar tegen kanker. Komende week wisselen we onze ervaringen uit en dit zal in mijn komende blog te lezen zijn. Ook maken we ons uiteraard op voor carnaval, waar we de fiets niet thuis zullen laten staan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen