Binnenkijken bij… Nubeveiligingscamera.nl aan de Damweg 

In de serie ‘Binnenkijken bij…’ nemen we een kijkje achter de schermen en het verleden, heden en toekomst van echte Oosterhoutse bedrijven. In deze aflevering zijn we te gast bij Mark Dekker van Nubeveiligingscamera.nl 

Nubeveiligingscamera.nl

Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij de bedrijfsnaam Nubeveiligingscamera.nl Toch ben je de naam de afgelopen periode waarschijnlijk vaker tegen gekomen dan je denkt. Zo zijn bijvoorbeeld de camera’s bij Basisscholen De Wissel, De Duizendpoot en De Zwaaikom, op het terrein van voormalig Lievenshove, op Winkelcentrum Arkendonk en bij De Pannenhoef geleverd door dit jonge Oosterhoutse bedrijf. Buiten Oosterhout werk Nubeveiligingscamera.nl bijvoorbeeld voor woningbouwcoöperatie Laurentius in Breda en voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Tilburg. En hoewel het bedrijf pas een jaar of vier bestaat, heeft het al zeker een goede naam opgebouwd binnen de beveiligingsbranche. We spreken eigenaar Mark Dekker, een vrolijke ondernemer, in zijn nieuwe kantoor en werkplaats aan de Damweg.

Installatietechniek, kok of brandweerman?

Mark: “Als kleine jongen was ik altijd al bezig met technische dingen. Het was voor mij dan ook logisch om de opleiding installatietechniek te gaan doen. Deze heb ik helemaal afgemaakt, toen ik toch dacht dat mijn hart ergens anders lag.” Mark lacht erbij. “Gestart als afwashulp in de horeca ben ik uiteindelijk met veel plezier een koksopleiding gaan doen. Zo heb ik bij verschillende restaurants gewerkt.” Mark gaat verder: “Een jaar of 14 geleden ben ik begonnen bij de Oosterhoutse Brandweer. Eerst als vrijwilliger, maar toen er een functie voor de dagdienst vrij kwam heb ik daarop gesolliciteerd. Een brandweerman met een koksopleiding was natuurlijk een mooie combinatie! In de laatste jaren ben ik vooral bezig geweest met de begeleiding van de nieuwbouwprojecten van de brandweerkazernes in de omgeving zoals die van Den Hout en Geertruidenberg. Leuk werk, maar op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

Start vanuit de schuur achter het huis.

Dat is inmiddels een jaar of vier geleden toen Mark startte met het verkopen, ophangen en installeren van beveiligingscamera’s. “In het begin start je vanuit je eigen schuur en rijd je met je privéauto rond. Maar op een gegeven moment is de schuur vol en moet je kiezen of je er serieus mee verder wilt gaan. In mijn geval ben ik een loods gaan huren aan de Damweg, naast de Oosterhoutse brandweerkazerne. In de avonduurtjes ging ik dan rond met flyers op de bedrijventerreinen in de omgeving. Zo kwam ik aan mijn eerste zakelijke klanten. Hoewel de omzet nog niet zo heel groot was, was ik toch enorm trots op mijn bedrijfje! De eerste echt grote opdracht kwam via een leverancier. Een appartementencomplex in Delft met 400 woningen dat beveiligd moest worden met camera’s. Toen ik belde met de  contactpersoon werd ik eigenlijk weggewuifd. Ik heb daarop mijn zakelijke gegevens via Whatsapp verzonden en een dag later had ik deze man opnieuw aan de lijn. Ik mocht een offerte doen, maar die moest hij wel snel hebben en ook de camera’s moesten snel worden geleverd en worden opgehangen. Een dag later had ik de opdracht om 250 camera’s te mogen leveren, ophangen en onderhouden!”

Mobiele beveiligingsmasten

“Tijdens mijn ritten door het land zag ik ook steeds vaker mobiele beveiligingsmasten staan. Je kent ze wel, die vierkante bakken met daarboven op 6 meter hoogte een lamp en een camera. Het leek me een goede toevoeging aan mijn bedrijf om deze masten te gaan verhuren. Ik ben op een goede dag gaan uitrekenen wat het bouwen van een soortgelijke mast zou gaan kosten en besloot om te starten met 2 masten en deze op mijn website aan te bieden voor de verhuur. Deze masten stonden nog geen 24 uur op mijn website toen ik een telefoontje kreeg van het Ministerie van Justitie. Ze hadden mijn masten gezien en vroegen me of ik een offerte kon uitbrengen. Hoewel ik sneller kon leveren en goedkoper was dan de concurrent, was mijn contactpersoon teruggefloten dat hij zich aan het contract moest houden dat via aanbesteding was uitgezet. De opdracht werd dus niet gegund. Tot de man een paar uur later terugbelde dat de contractleverancier niet op korte termijn kon leveren. Wanneer ik zorgde dat de masten voor een bepaalde tijd geplaatst konden worden, zou ik ze daar meteen voor een jaar kunnen verhuren. Enkele uren later stonden ze in Tilburg. Weer een tevreden klant!”

Ook voor particulieren

Natuurlijk werkt Mark niet alleen. “Henk Dekker, mijn vader, is gepensioneerd. Hij is mijn grote steun en toeverlaat. Hij helpt graag mee met klussen binnen mijn bedrijf. En mijn vriendin Nathalie Admiraal zorgt voor de boekhouding. Deze twee kanjers zorgen er mede voor dat Nubeveiligingscamera.nl blijft draaien!”, zo legt hij met een brede glimlach uit. Naast het leveren van A-kwaliteit producten tegen een scherpe prijs voor terreinbewaking, winkelbeveiliging beveiliging van bedrijfshuisvesting, is Mark ook in te schakelen voor het leveren en monteren van beveiligingscamera-systemen voor de particuliere markt. Mark: “Het geven van een goed advies en goede voorlichting is bij particulieren minstens net zo belangrijk als het leveren van onze diensten. Want naast alle technische specificaties waar je rekening mee moet houden zoals zichtbaarheid en lichtinval, zijn de privacyregels rondom het plaatsen van een camerasysteem minstens net zo belangrijk. Zo kunnen onze klanten ervan op aan dat zij niet alleen de beste kwaliteit storingsvrije beveiligingscamera’s hebben hangen, maar daarmee ook meteen voldoen aan alle soorten wetten die daarmee samenhangen.”

Bouwplaatsen en festivalterreinen

Tot de klantenkring kan Mark een groot aantal particulieren, woningbouwcoöperaties, VVE’s, winkels, kantoor- en bedrijfspanden rekenen. Maar daarnaast stonden de mobiele masten ook op bouwplaatsen, parkeergarages, bedrijfshallen en op festivalterreinen. Voor de toekomst verwacht Mark dat met name de tak met de mobiele beveiligingscamera’s groter zal worden. “Er is veel vraag naar deze masten op de manier zoals wij ze bouwen. Inmiddels werk ik met een landelijke partner samen om deze masten binnen heel Nederland uit te rollen. Gelukkig houd ik nog voldoende tijd over voor het geven van advies, het aanleggen en onderhouden van beveiligingssystemen. Juist die afwisseling zorgt ervoor dat ik iedere dag fluitend naar mijn werk ga!” Ook iets voor jou? Bel Mark gerust voor een vrijblijvende offerte of een advies op maat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen