Stel zaterdag je vragen over veiligheid in de speciale kraam op de weekmarkt

Foto: Week van de Veiligheid

Het is deze week de Week van de Veiligheid. Komende zaterdag kun je daarom tussen 9.00 en 16.00 uur met al je vragen over veiligheid terecht bij een speciale kraam van de gemeente op de weekmarkt.

Veiligheid in het algemeen

In de Week van de Veiligheid worden er door gemeente, buurtpreventieteams, politie en brandweer verschillende acties georganiseerd. Zo staat er op de zaterdagmarkt van 13 oktober tussen 9.00 – 16.00 uur een tent waarin gemeente, buurtpreventie, brandweer en politie u informatie geven over brand- inbraakpreventie, buurtpreventie en Meld Misdaad Anoniem. U kunt ook dan ook met de gemeente in gesprek over de veiligheid in Oosterhout.

Voetjesacties

In tal van buurten zijn en worden er zogenaamde voetjesacties gehouden. Buurtpreventieteams trekken samen met de politie en gemeente op in de aanpak van woninginbraken. Met een voetjesactie laten zij flyers in de vorm van een schoenafdruk achter bij woningen en in bergingen waar zij openstaande of niet afgesloten ramen of deuren aantreffen. Op de flyer staat de waarschuwing: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Het doel van deze acties is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten.

Meld misdaad anoniem

Bij de start van de Week van de Veiligheid heeft de Gemeente Oosterhout een contract met Meld Misdaad Anoniem officieel getekend. Bij Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen terecht met anonieme tips over criminaliteit. De gemeente wil het melden van misdaad laagdrempelig maken, omdat melden bij de politie soms toch als een hoge drempel wordt ervaren. Door het aangaan van een contract ontvangt de gemeente deze meldingen. Vervolgens gaat de gemeente kijken of de meldingen helpen in de aanpak van openbare orde en veiligheid.

article
36617
Het is deze week de Week van de Veiligheid. Komende zaterdag kun je daarom tussen
https://oosterhout.nieuws.nl/gemeente/20181010/op-zaterdagmarkt-13-oktober-tent-veiligheid/
2018-10-10T06:10:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/10053422/Week-van-de-veiligheid.jpg
Gemeente, Nieuws