Parkeren wordt goedkoper, is dit de redding van de binnenstad?

Foto: Archief nieuws.nl

De gemeente heeft besloten per 1 januari 2019 de tarieven voor betaald parkeren in de Oosterhoutse binnenstad te verlagen van 1,90 per uur naar 1,50 per uur.

Verkiezingsbelofte

Het verlagen van de parkeertarieven was een belangrijke verkiezingsbelofte van Gemeentebelangen. En woensdagavond werd tijdens de gemeenteraadsvergadering duidelijk dat ze een meerderheid van de raad achter hun plan konden krijgen. Hoewel niet helemaal duidelijk is of verlaging van de parkeertarieven wel gaat leiden tot meer bezoekers in de binnenstad. Eigenlijk wilde Gemeentebelangen het parkeren in Oosterhout helemaal gratis maken, maar dat ging de raad toch net te ver. Een ding is wel duidelijk: met het verlagen van het parkeertarief loopt de gemeente jaarlijks flink wat geld mis!

Positief effect?

De verwachting is dat het verlagen van de parkeertarieven zal leiden tot meer bezoekers in de Oosterhoutse binnenstad. Eerder deze week werd bekend dat een proef met gratis parkeren in Waalwijk niet heeft geleid tot meer bezoekers in de binnenstad. Sterker nog, het aantal parkeerminuten ging naar beneden. Daaruit zou je kunnen concluderen dat mensen korter in de binnenstad te vinden waren. Inwoners van Waalwijk geven aan dat de gemeente het geld beter kan investeren in het aantrekkelijker maken van de binnenstad en het aantrekken van nieuwe winkeliers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen