Project ‘Snippergroen’ in de wijken Strijen, Centrum, Leijsenakkers en Slotjes

Foto: CC0 Creative Commons / imaginaryhuman

Op 20 november organiseert de gemeente Oosterhout een informatiebijeenkomst over project ‘Snippergroen’ om 19.15 uur in het stadhuis.

Sinppergroen

De gemeente Oosterhout is in juni 2016 gestart met het project Snippergroen. Eigenaren vanwoningen krijgen hiermee de gelegenheid stroken gemeentegrond te kopen, onder voorbehoud van gemeentelijke goedkeuring. Voor jou als bewoner is dit een uitgelezen kans om je perceel te vergroten. Ook kijkt de gemeente naar alle situaties waarbij bewoners een stukje gemeentegrond in gebruik hebben en welke afspraken hierover moeten worden gemaakt. Tijdens het project geldt een tijdelijke korting op de prijs voor snippergroen, zodat je voor een gunstige prijs een stukje gemeentegrond kunt kopen. De grondprijs is vastgesteld op € 75,- per vierkante meter, kosten koper. ‘Kosten koper’ betekent dat de bijkomende kosten, zoals notaris- en kadasterkosten voor jouw rekening komen. Deze kosten bedragen naar verwachting ongeveer € 600,-. De korting op de grondprijs geldt voor bewoners die een aanvraag indienen en voor bewoners die al een stukje gemeentegrond gebruiken.

Wijk voor wijk

Het project Snippergroen wordt wijk voor wijk uitgevoerd. De gemeente is het project gestart in de wijk Dommelbergen. Nu zijn woningeigenaren in de wijken Strijen, Centrum, Leijsenakkers en Slotjes aan de beurt. Ook inwoners zonder uitnodiging zijn welkom tijdens de informatiebijeenkomst. Na de informatieavond ontvangen inwoners een brief over hun persoonlijke situatie.

 

article
37498
Op 20 november organiseert de gemeente Oosterhout een informatiebijeenkomst over project ‘Snippergroen’ om 19.15 uur
https://oosterhout.nieuws.nl/gemeente/20181108/project-snippergroen-in-strijen-centrum-leijsenakkers-en-slotjes/
2018-11-08T05:50:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/08060101/Gras-NW.jpg
Gemeente, Nieuws