Bewoners laten te brede opritten aanleggen in De Contreie

Foto: Gemeente Oosterhout

Inmiddels is een groot deel van de Contreie gereed of in aanbouw. Tijd voor de gemeente om media september de openbare ruimte te gaan aanpakken en definitief in te richten. De precieze startdatum is afhankelijk van de oplevering van de woningen aan de Nieuwe Herstraat.

Te brede opritten

Bij het uitwerken van het definitieve ontwerp voor de buitenruimte heeft de gemeente geconstateerd dat enkele voortuinen en opritten niet in lijn met de gemaakte afspraken zijn aangelegd. Een oprit mag maximaal 4 meter breed zijn, zo werd eerder aangegeven. Dit werd al verhoogd naar 4,5 meter, maar dat is blijkbaar voor enkele bewoners nog niet genoeg. Op een aantal plaatsen zijn opritten te breed aangelegd.

Oplossing

Op basis van deze gegevens heeft de gemeente het ontwerp opnieuw bekeken en is men tot de volgende uitgangspunten gekomen:

  • Opritten (enkelvoudig) tot een maximale breedte van 5,5 meter worden toegestaan, mits
    dit door middel van maatwerk op te lossen is in de openbare ruimte. In het geval dat er
    bijvoorbeeld een lichtmast of nutsvoorziening etc. naast de oprit is gepland, dan kan de
    openbare ruimte niet worden aangepast en moet rekening gehouden worden met een
    oprit van 4,5 meter.
  • Opritten met een breedte groter dan 5,5 meter worden niet ingepast in de openbare
    ruimte en moeten door de bewoners terug worden gebracht naar maximaal 5,5 meter in
    afstemming met het inrichtingsplan.

Verzoek indienen vóór 1 maart 2019

Als een bewoner de oprit alsnog wil verbreden zal er een verzoek bij de gemeente moeten worden ingediend. Zij zullen dan kijken wat er mogelijk is. Dit verzoek dien je uiterlijk vrijdag 1 maart per mail in te dienen bij Monique van
der Velden op het e-mailadres [email protected]. Voor eventuele vragen kun je haar bereiken via het telefoonnummer 0162-48 9067.

Geen extra voetpad

In de woonstraten worden groenvakken aangelegd om de wijk een groen karakter te geven. Hierbij heeft de gemeente zoveel mogelijk rekening gehouden met aanwezige extra ontsluitingen van voordeuren en poorten naar achtertuinen. Een aantal bewoners had eerder verzocht of het mogelijk is om in plaats van de geplande groenvakken een voetpad aan te leggen. Dat gaat de gemeente niet doen, omdat het belang hecht aan een groene wijk. Alle bewoners van de vrije kavels aan de Tegula, Amfora, Dolium en Wandgreppel worden uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst over deze genomen besluiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen