Al 65 bedrijven aangemeld voor nieuw bedrijventerrein Everdenberg Oost

Concepttekening
Concepttekening
Foto: Roozen van Hoppe Bouw en Ontwikkeling

Het vierde kwartaal van dit jaar moeten de eerste bedrijven hun deuren al openen op bedrijventerrein Everdenberg-Oost.

Everdenberg-Oost

De voorbereidingen voor het bedrijventerrein Everdenberg Oost zijn in volle gang. De bedoeling is dat in het 4e kwartaal van 2020 de eerste bedrijven hier hun deuren zullen openen. De gemeente Oosterhout gaat samen met ontwikkelaar Roozen van Hoppe het gebied exploiteren en uitgeven. In 2017 is hiervoor al een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het college van burgemeester en wethouders hebben nu besloten de samenwerking te bekrachtigen in de vorm van een CV/BV.

Duurzaam en energieneutraal

Verder zijn voor Everdenberg Oost de duurzaamheidsambitie en richtlijnen voor de uitgiften van de bedrijfskavels bepaald. De nieuw op te richten BV gaat zich inspannen om zoveel mogelijk bedrijven uit Oosterhout en de regio te kunnen faciliteren. Er wordt ingezet op een duurzame inrichting van het terrein en ook de bedrijven die zich gaan vestigen moeten inzetten op duurzame concepten. Daarnaast komt er een vorm van parkmanagement zodat het terrein in de toekomst goed en netjes blijft functioneren. Er worden diverse maatregelen genomen om te komen tot een duurzaam bedrijventerrein. Deze maatregelen kunnen door de bedrijven samen worden benut om elkaar te versterken. Deze maatregelen zouden het bedrijventerrein energieneutraal maken of zelfs energieleverend.

Gasloos en warmte en koude opslag

Zo komt er een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie waarmee warmte en koude worden opgeslagen en benut kan worden voor andere bedrijven met behoefte aan warmte of koeling. Daarnaast wordt het bedrijventerrein geheel gasloos. Wel wordt de mogelijkheid open gehouden om een leiding aan te leggen die voor (bio-)gas of waterstof gebruikt kan worden. Tenslotte worden de dakconstructies geschikt voor zonnepanelen en komt er onderzoek naar de kleine stadse windmolens om energie te leveren voor elektrisch vervoer.

Versterking economische structuur

Voor het bedrijventerrein Everdenberg Oost hebben zich al 65 bedrijven gemeld. Voor de verkoop zullen gesprekken plaatsvinden met de gegadigden. De BV wil bedrijven aantrekken die de economische structuur van Oosterhout versterken. Dat kan zijn doordat vestiging van het bedrijf veel arbeidsplaatsen of veel indirecte werkgelegenheid oplevert. Of goed aansluit bij al aanwezige bedrijven en deze daarmee versterkt. Verder wordt er gekeken naar wat een bedrijf doet op het gebied van maatschappelijk en innovatief ondernemen. En de mate waarin het bedrijf duurzaamheidsvoorzieningen wil toepassen. De grondprijzen die gehanteerd zullen worden zijn marktconform. Naast de grondprijs worden ook kosten doorberekend voor het parkmanagement.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen