Gemeente geeft vouchers aan horeca voor professioneel advies

Foto: CC0 Public Domain / spooky_kid

De gemeente wil horecaondernemers die het moeilijk hebben helpen met advies om bedrijfsvoering coronaproof rendabel te maken.

Voucherrregeling

Het college van burgemeester en wethouders wil horecaondernemers die het nu moeilijk hebben helpen. Daarom heeft het college besloten tot een voucherregeling voor professioneel advies. Met een voucher kunnen deze ondernemers een Quick Scan aanvragen bij een gespecialiseerd bureau voor horeca concept ontwikkeling. Dit bureau kan met ondernemers meekijken of er iets veranderd kan worden aan het concept of de bedrijfsvoering om het bedrijf toch rendabel te maken, binnen de coronabeperkingen die nu gelden. De voucherregeling heeft een totaal budget van € 10.000,-, hiermee kan de gemeente ongeveer 13 ondernemers helpen.

‘Natte’ horeca worstelt met maatregelen

De eerste fase van de corona-crisis had een enorme impact voor de horeca. Gelukkig kon de horeca na de ‘lockdown’ haar deuren en terrassen weer openen voor gasten. Hetzij met beperkingen. Binnen deze beperkingen zoeken we met elkaar alle ruimte om het voor de ondernemers enigszins rendabel te houden. Maar de gemeente ziet dat er ondernemers zijn die niet in staat zijn om met hun onderneming genoeg te verdienen. Vooral de ‘natte’ horeca worstelt enorm met de maatregelen. Ook grotere restaurants zonder (groot) terras lopen vast door het beperkt aantal gasten dat ze mogen bedienen. Wethouder Robin van der Helm: “Als gemeente hebben wij sinds het begin van deze coronacrisis steeds gekeken waar we kunnen helpen of mee kunnen denken. Ook deze ondernemers zijn gebaat bij een gemeente die hen ondersteunt met kennis en advies. Daarom hebben wij een bureau dat horeca concepten bedenkt, gevraagd of zij de individuele ondernemers kunnen ondersteunen door de inzet van een eerste snelle Quick Scan.”

Budget voor 13 ondernemers

Het collegebesluit is gebaseerd op de signalen uit gesprekken met ondernemers, de inzichten in het gebruik van regelingen door horeca ondernemers en kennis van de beperkende maatregelen. De voucherregeling heeft een totaal budget van € 10.000,-, hiermee kan de gemeente ongeveer 13 ondernemers helpen. Het gaat op basis van inschrijving en volgens het principe van wie zich het eerst meldt. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de voucherregeling via [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden