Voorbereidingen reconstructie Blauwsparstraat in Dorst van start gegaan

Foto: Annawaldl by Pixabay

De reconstructie van de Blauwsparstraat in Dorst wordt in de periode maart-juni 2021 uitgevoerd. Ter voorbereiding op de reconstructie zijn onlangs de lichtmasten alvast naar de nieuwe posities verplaatst.

Rioleringswerkzaamheden

Uit inspectiegegevens van het hoofdriool is gebleken dat 1 betonbuis in de straat gescheurd is nabij de put voor huisnummer 20. Dit leidt tot lekkages in de bodem (vervuiling) en/of tot wegspoeling van zand in het riool. Dat laatste veroorzaakt verzakkingen in de bestrating. Op maandag 11 januari gaat de aannemer de buis herstellen en waterdicht maken om dit probleem op te lossen. Dit gebeurt van binnenuit, zodat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn. Tijdens de wegreconstructie worden de rioolhuisaansluitingen vanaf het hoofdriool tot in het voetpad nabij de erfgrens vervangen. Deze oude buizen zijn van gres gemaakt, de nieuwe worden van PVC. Aan de riolering op eigen terrein komt de aannemer vanzelfsprekend niet. Bewoners die ook daar iets vervangen willen hebben, bijvoorbeeld vanwege verstoppingen of schades, zullen dit zelf moeten regelen.

Parkeren tijdelijke en nieuwe situatie

Tijdens de uitvoering is er minder parkeergelegenheid in de straat. Om de hinder in omliggende straten te beperken wordt de reconstructie in fasen uitgevoerd en blijft de straat gedeeltelijk toegankelijk. Als de werkzaamheden klaar zijn is het uiteraard de bedoeling dat de auto’s netjes in de parkeervakken worden gezet en niet deels op het trottoir zoals nu het geval is. Met de smalle trottoirs blijft er dan te weinig loopruimte over voor voetgangers. Vooral rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen, rollator of op een scootmobiel worden daardoor erg gehinderd. Bovendien is het slecht voor de tegels als daarover heen wordt gereden of erop wordt geparkeerd. In tegenstelling tot de huidige situatie zal er straks wel gehandhaafd gaan worden op fout parkeergedrag, zo geeft de gemeente aan. De vakken worden breed genoeg gemaakt voor normaal gebruik en in combinatie met het éénrichtingsverkeer is het dus niet meer nodig om op de trottoirs te parkeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen