Gemeente gaat op zoek naar opvolger stadsfotograaf Silvia Struik

Foto: Gemeente Oosterhout

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder, die woont in Oosterhout kan meedoen met de fotowedstrijd voor de erebaan Stadsfotograaf 2021-2022.

Stadsfotograaf Oosterhout

De Stadsfotograaf Oosterhout brengt Oosterhout iedere maand op een creatieve manier in beeld. De functie is een eretitel, waarbij het werk van de fotograaf terug te zien is via de communicatiekanalen van de gemeente Oosterhout. Het idee is vorig jaar ontstaan vanuit een groeiend burgerinitiatief. Wethouder Clèmens Piena moedigt iedereen aan om mee te doen, want cultuur is iets van ons allemaal. “Afgelopen jaar is dit burgerinitiatief tot een concreet project gevormd. De eerste stadsfotograaf Silvia Struik is nog volop bezig, maar we starten nu al met de zoektocht naar een goede opvolger. Ben jij die persoon die zichzelf ziet als de volgende stadsfotograaf? Meld je dan snel aan!”, aldus Clèmens Piena.

Fotowedstrijd

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder, die woont in Oosterhout kan meedoen met de fotowedstrijd. De wedstrijd bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde kijkt een vakjury naar alle inzendingen en selecteert 5 deelnemers voor de tweede ronde. Tijdens deze ronde krijgen de kandidaten die doorgaan specifieke foto-opdrachten, waarbij ze aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. De vakjury beoordeelt de foto’s van de 5 deelnemers en selecteert 2 fotografen die hun werk mogen tentoonstellen voor de laatste ronde. Inwoners van Oosterhout mogen in de laatste ronde stemmen op hun favoriete fotograaf. De fotograaf met de meeste stemmen wordt begin oktober benoemd tot Stadsfotograaf van Oosterhout 2021-2022. Meer informatie via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen