Walther Hoosemans (Gemeentebelangen) stelt vragen over vestiging radioactief bedrijf

Foto: Gemeentebelangen Oosterhout

Walther Hoosemans (Gemeentebelangen) heeft artikel 39 vragen gesteld aan het college over de vestiging van een radioactief bedrijf.

Radioactief bedrijf

Walther Hoosemans: “In een artikel in BN/De Stem van woensdag 14 juli 2021 is een artikel gepubliceerd met betrekking tot de vestiging van een Radioactief bedrijf in Breda (Minervum) op de grens van de gemeente Oosterhout en Breda, nabij het kerkdorp Dorst. In het artikel wordt gemeld dat wanneer het bedrijf een vergunning krijgt toegewezen van de Autoriteit Veiligheid en Stralingsbescherming, dan kan de eerste radioactieve lading binnenkort worden verwacht.”

Gevaarlijke stoffen

Daarom stelt Walther Hoosemans namens de fractie van Gemeentebelangen de volgende vragen: Heeft het College hierover bericht ontvangen van de gemeente Breda en zo ja, welke berichten heeft het College hierover ontvangen? Wat was de reactie hierop in de richting van de gemeente Breda? Maar de belangrijkste vragen zijn natuurlijk of er een eventueel gevaar voor straling bestaat naar de omgeving en met name voor de inwoners van het kerkdorp Dorst. Dorst heeft immers al te maken met vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor. Het College van B&W zal schriftelijk op deze vragen reageren of mondeling in de eerstvolgende raadsvergadering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen