Oosterhout bloeit: meld je aan voor een bloemenweide of geveltuin

Foto: Gemeente Oosterhout

Oosterhouters die een bloemenweide in de buurt willen of een geveltuin, kunnen zich melden bij de gemeente.

Bloemenweide

Inwoners die hun buurt op willen vrolijken kunnen een aanvraag voor een bloemenweide indienen bij de gemeente. “Oosterhouters die dit willen, kunnen het beste eerst op zoek gaan naar buurtgenoten om samen met hen dit initiatief op te pakken. Samen met die buurtgenoten bekijken ze dan vervolgens welke plek in de wijk geschikt is voor een bloemenweide. Blijkt die plek uiteindelijk toch niet mogelijk, dan kijken we samen met de bewoners naar een alternatieve locatie”, aldus wethouder Piena.

Geveltuin

Door stenen en tegels te vervangen voor groen, kan de bodem beter de regen opnemen en ontlasten we het riool. Ook vermindert het hittestress tijdens warme periodes, omdat planten en bomen hitte onttrekken aan de omgeving. Bovendien trekken bloemen en planten veel verschillende insecten en vogels aan die op hun beurt de biodiversiteit vergroten. “En niet onbelangrijk; de tuintjes vrolijken de hele buurt op! Op deze manier werken we samen aan een duurzame en fijne straat”, aldus de wethouder.

Aanmelden en spelregels

Inwoners die een aanvraag in willen dienen voor een bloemenweide of een geveltuin, kunnen dat doen via de link onderaan dit artikel. Om in aanmerking te komen voor een bloemenweide of een geveltuin, gelden een aantal spelregels. Zo mag een geveltuin bijvoorbeeld maximaal 60 cm (twee stoeptegels) diep zijn en 40 centimeter de grond in gaan, blijft de grond in eigendom van de gemeente en is de initiatiefnemer verantwoordelijk voor het onderhoud.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen