Nieuwe website voor Oosterhoutse mantelzorgers

Foto: Animo

Clèmens Piena, wethouder zorg en welzijn, heeft met een druk op de knop de nieuwe website mantelzorgoosterhout.nl geopend.

Mantelzorgoosterhout.nl

Wethouder Clèmens Piena lanceerde de website mantelzorgoosterhout.nl waar Oosterhoutse Mantelzorgers terecht kunnen voor informatie, advies en informatieve filmpjes. Clemens: “Ik ben erg blij met deze nieuwe website. Als gemeente juichen we het toe dat er één platform is waar meerdere organisaties op samenwerken. Animo ontwikkelde deze website omdat er behoefte was aan meer informatie op één plek voor alle mantelzorgvragen. Mantelzorg is een belangrijk onderwerp voor mij en alle inwoners van Oosterhout. In Oosterhout zijn naar schatting 13.000 inwoners mantelzorger. Zo’n 1.700 mantelzorgers schreven zich al in bij Surplus. Maar ook met alle anderen komen we graag in contact.”

Langdurige hulpverlening

Leonie Willemse is sociaal werker in Oosterhout en onder andere werkzaam voor mantelzorg: “Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige hulpverlening aan iemand in je directe omgeving, je kiest er niet voor, het overkomt je. Je wilt er zijn voor die persoon, omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Zorgen voor een ander is mooi, toch kan dit ook belastend zijn. Heb jij zorgen over jouw partner of ouder, familielid en wil je daar hulp en ondersteuning bij? Of zorg jij voor iemand en heb jij praktische vragen? Bijvoorbeeld over regelgeving, huishoudelijke hulp, vervoer, veiligheid en woningaanpassingen.”

Ondersteuningsmogelijkheden

Leonie gaat verder: “Vind jij het moeilijk werk en zorg te combineren? Of wil jij vervangende zorg voor één – of meerdere dagdelen. Er zijn veel oplossingen mogelijk. Zorg jij voor iemand en vind jij het lastig dit in jouw directe omgeving te vertellen. Voel jij je niet begrepen door jouw omgeving? Of ga je door de zorgen minder vaak de deur uit? Of zie jij (jouw) kinderen worstelen met zorg? Zie jij iemand die de zorgen niet meer aankan? Kan jouw kind nog gewoon kind zijn? Op de nieuwe website vind je alle informatie, advies en ondersteuningsmogelijkheden.” Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen