Gemeente gaat geld vragen voor aanleg en wijziging gehandicaptenparkeerplaats

Foto: Oosterhout Nieuws

Het College stelt de gemeenteraad voor om in de toekomst geld te gaan vragen voor aanleg en wijzigen van gehandicaptenparkeerplaatsen.

Gehandicaptenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders hebben besloten de raad voor te stellen de beleidsregels voor gehandicaptenparkeerplaatsen te veranderen. Voor het aanleggen of aanpassen van zo’n parkeerplaats op kenteken brengt de gemeente nu geen kosten in rekening. Doordat het aantal gehandicaptenparkeerplaatsen duidelijk toeneemt ontstaan er op verschillende plekken in de stad discussies over ruimtegebrek.

Kosten (gedeeltelijk) doorbelasten

Daarom wil het college de kosten van het aanpassen en aanleggen van gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken (gedeeltelijk) doorbelasten aan de aanvrager. Het aanvragen van zo’n gereserveerde plek wordt daarmee minder aantrekkelijk. Het voorstel is dat aanvragers vanaf 1 januari 2023 een eigen bijdrage betalen voor het wijzigen van een kenteken (€ 40,-), het verplaatsen van zo’n gehandicaptenparkeerplaats (€ 125,-) en voor de aanleg van een nieuwe gehandicaptenparkeerplaats (€ 230,-). Het college vraagt de gemeenteraad hierover in december nog een besluit te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen