34 deelnemers tijdens de 34e editie van de Kaaise Dweildag

Foto: Hoffotograaf Adrie Kersten

Zondag 10 februari organiseert Stichting de Gangmaokers voor de 34e keer de Kaaise Dweildag in Stapstad Oosterhout. Er komen maar liefst 34 bandjes uit het hele land spelen!

Van heinde en verre

Het is Stichting de Gangmaokers gelukt om maar liefst 34 carnavaleske dweilbandjes naar Kaaiendonk te halen voor de 34e editie van de Kaaise Dweildag. En ze komen weer van heinde en verre. Van Hooglanderveen, Dichteren, Sas van Gent, Valkenswaard en Rosmalen. Klinkende namen als de Brulkikkers, Panash, Dweilorkest de Träöters, ZZZZZenderbijband, Blazerus en Okalnix. Uiteraard is ook Ladder(s)zat, de winnaar van de Jan Melis Publieksprijs 2018 zondag van de partij!

Kaaiendonkse kapellekus

Maar waar zou de Kaaise Dweildag zijn zonder de ‘eigen’ Kaaiendonkse kapellekus waaronder ’t Simpelfonisch Orkestje, CV De Pierewaaiers, Hoezo?, Jeugdhofkapel de Smulnarren, de Koele Band, Staamp en de Hofkapel. Uiteraard zijn ook de Ladykantjes van de partij die vorig jaar met Theo’s Paradeprijs naar huis toe gingen. En ook de winnaar van de Kaaise Dweilcup van vorig jaar is er weer bij. Staamp zal proberen deze felbegeerde award opnieuw in de wacht te slepen!

TonKuppensTribute

Na de aftrap van deze 34e editie Kaaise Dweildag in La Cantina, om 13.00 uur volgt de Parade van La Cantina via de Leijsenhoek naar de Markt. Hier staat om 13.30 uur een bijzondere gebeurtenis op het programma: de TonKuppensTribute. Een unieke en fantastische samenwerking tussen Staamp, de Hofkapel, de Jeugdhofkapel, d’Askruizen en Kruispunt. Zij zullen gezamenlijk Radar Love spelen, het grootste en beste arrangement van de onlangs overleden Ton Kuppens alias Toontje Piep. Na dit spektakel zal Prins Mienus XIV rond 13:41 uur samen met de nieuwe Miss Kaaise Dweildag en Burgemeester Buijs het startsein geven voor alle deelnemers en bezoekers. Presentatie is in handen van spreekstalmeester Gerard Oomen.

'

Reacties

article
39927
34 deelnemers tijdens de 34e editie van de Kaaise Dweildag
Zondag 10 februari organiseert Stichting de Gangmaokers voor de 34e keer de Kaaise Dweildag in
https://oosterhout.nieuws.nl/kaaiendonk/20190206/34-deelnemers-tijdens-de-34e-editie-van-de-kaaise-dweildag/
2019-02-06T06:28:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2019/02/06061153/Dweildag.jpg
Kaaise Dweildag, Kapellen, TonKuppensTribute
Kaaiendonk, Nieuws