Teun Marcelissen wint eerste editie jeugdsauwelen Wekkoe Kwekku

Teun Marcelissen heeft gisterenavond de eerste editie van het nieuwe jeugdsauwelen Wekkoe Kwekku in de foyer van Theater de Bussel gewonnen.

Vier deelnemers

Vier jonge sauwelaars betraden er woensdagavond het podium van de foyer van Theater de Bussel, dat was ingericht als kleine zaal. Met Nienke Blom en Lisa Michielse als het nieuwe presentatieduo mocht mocht Boet Vermeulen als ‘de Kluiveduiker’ als eerste het podium betreden. Hoewel hij pas acht jaar oud is, wist Boet de zaal meteen mee te krijgen in zijn verhaal op zoek naar kluiven. Als tweede stond Phine Bezemer als ‘Petra Polaroid’ in de sauwelton. Zij wist met haar act als lokale fotograaf de lachers op haar hand te krijgen. Vlak voor de pauze was er nog een tweetal dansacts van Eigenwijzer Dans Akademie.

Deelnemers van buitenaf

Na de pauze was het de beurt aan de deelnemers van buiten de gemeente Oosterhout. Teun Marcelissen als ‘de Darter’. Duidelijk werd dat sauwelen in zijn bloed zit, vooral aan zijn timing. Als laatst betrad Jelle van Groezen als ‘Kees Kist’ het podium. Zijn act als vuurwerkspecialist werd zelfs afgerond met een dansje! Daarna was het de beurt aan HOEZO? om de tijd die de jury nodig had voor haar beraad muzikaal op te vullen. De wisseltrofee die werd gemaakt door Peter van Gils werd uitgereikt aan Darter Teun Marcelissen en hij mag zich een jaar lang Opper Wekku Kwekkoe Kwekker noemen.

Volgend jaar weer

Voor nu kan de organisatie terugkijken op een geslaagde eerste editie, die werd bekroond met een onderscheiding van Jeugdprinses Kaaike voor organisatoren Jeanne Mathon en René van Bijnen. De tribune zat vol, waardoor we kunnen stellen dat het sauwelen in Oosterhout nog steeds leeft. Het is jammer dat er ‘slechts’ twee deelnemers uit de gemeente Oosterhout waren, maar in de pauze werd al duidelijk dat er door het het enthousiasme op het podium meer kinderen interesse hadden gekregen om volgend jaar mee te doen. Hopelijk wordt het aantal Oosterhoutse deelnemers dan ook groter, want dat er een tweede editie van Wekku Kwekkoe gaat komen staat al vast!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen