Ook geen traditionele carnavalsactiviteiten in Kaaiendonk dit seizoen

Foto: Petra Köpp voor Oosterhout Nieuws

Volgens OCS de Smulnarren is het de hoogste tijd om duidelijkheid te verschaffen aan alle carnavalsvierders over seizoen 2020/21.

Geen traditionele carnavalsactiviteiten

Tot voor kort was er nog hoop dat er toch mogelijkheden zouden zijn om (in aangepaste vorm) carnaval met elkaar te vieren. Echter door de ontwikkelingen van de laatste weken rondom het Coronavirus, heeft OCS de Smulnarren – in samenspraak met gemeente Oosterhout – nu toch het besluit genomen om dit jaar de traditionele carnavalsactiviteiten niet te organiseren. Zo zal er in 2021 geen Smulnarrenbal, intocht, Boerenbruiloft, kinderoptocht en sluiting zijn. Ook wordt er geen nieuwe Jaonuske bekendgemaakt op 11 november 2020. De grote optocht werd al eerder afgelast.

Voor nu geen andere keuze

“Uiteraard gaat dit besluit ons aan het hart, maar we kunnen op dit moment niet anders. De gezondheid en bescherming van alle carnavalsvierders in Kaaiendonk staat nu voorop! Het samen fysiek carnaval vieren, kunnen we niet veilig organiseren en moeten we voor nu dus echt loslaten. De zoektocht naar passende (digitale) alternatieven gaat wel door,” aldus OCS de Smulnarren. “Mocht de situatie in de aanloop naar carnaval alsnog in positieve zin drastisch wijzigen, dan staan we uiteraard vooraan in de rij om alsnog te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een mooi carnavalsfeest.”

Elluf Elluf Viering

Op 11-11 wordt zoals gebruikelijk wel het insigne van 2021 onthuld, maar in aangepaste vorm. Stichting Elluf Elluf werkt hard aan een alternatief programma voor deze datum. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden