Kaaiendonk kijkt terug op geslaagde start alternatief carnavalsseizoen

Foto: Kaais Klompleet

Door allerlei initiatieven is de start van het nieuwe Kaaiendonkse carnavalsseizoen zelfs in coronatijd mogelijk gebleken!

Kaaise Elluf Elluf initiatieven

Dat je ook in coronatijd carnaval kunt vieren is vorige week wel bewezen. Door allerlei initiatieven kunnen de Kaaiendonkse carnavalsvierders terugkijken op een grandioos begin van dit carnavalsseizoen. Anders dan anders, maar ook dat is carnaval. Na de presentatie van het nieuwe insigne op de Ellufde van de Ellufde om 19.56 uur op de ORTS heeft Kaais Klompleet de eerste 11 jaarplaatjes en insignes bij leden thuis bezorgd. Dit met overal een enthousiast ontvangst door, bijna altijd, carnavalesk uitgedoste leden. Overhandiging op afstand, een borrel op de stoep en ondertussen een scheef oog naar de bingo. Het bewijs dat je op veilige afstand en binnen de coronaregels carnaval kunt vieren. Ook tijdens het thuisbezorgen op de zaterdag vaak carnavalesk geklede leden. Hetzelfde ervaarden de Volledigen die op zaterdag begonnen met het bezoeken van hun leden en Jacco die het nieuwe Kaaiendonkse Wieler Tenue met zijn minibakfiets heeft rondgebracht.

Grote Kaaiendonkse Elluf Elluf Bingo

Wie had het ooit kunnen denken: heel Kaaiendonk aan de bingo. Vanaf even voor achten zat heel carnavalvierend Oosterhout aan de ORTS gekluisterd. Bingokaarten op tafel. Een fles van het nieuwe Kaaiendonkse Kruidenbittertje Jaonuske gekoeld op tafel. En natuurlijk in carnavalspak. Bijna 1.000 kaarten verkocht voor 2 bingorondes en ondernemers die spontaan op de valreep nog prijzen komen aanbieden. Een groot compliment aan de Stichting Elluf Elluf Viering die met medewerking van de ORTS en sponsoring van onder andere Oosterhout Nieuws deze grootse bingo wist te organiseren en daarmee in heel Kaaiendonk een thuiscarnavalssfeer wist te creëren die zelfs op straat voelbaar was. Verder waren er tal van initiatieven, zoals Bombast 1884 die op de 11e al vroeg de vlag aan de toren uithingen en het carillon carnavalsmuziek liet spelen. Een geslaagde start van een eigenwijs andere carnaval, maar dat is dan ook de essentie van carnaval.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden