Kaailender: wat is er op zaterdag te doen in Kaaiendonk?

Foto: Oosterhout Nieuws

OCS de Smulnarren heeft op haar website de Kaailender staan. Wij lichten iedere carnavalsdag enkele (online) elementen uit onder het motto #hatsekidezevierenwethuis!

D’n Historische Aftrap met uitreiking Grootste Kaai

Op ORTS televisie en via internet kun je kijken naar D’n Historische Aftrap met daarin een onderonsje tussen Mienus en de St.Jan, een symbolische sleuteloverdracht, bekendmaking van de Grootste Kaai 2021, presentatie boek 66 jaar Carnaval in Kaaiendonk en de bekendmaking van het Carnavalsmotto voor 2022.

Miniatuuroptocht in de Sint Janstraat

Vorig jaar won de St. Janstraat nog de titel ‘Mooist Versierde Straat 2020’. Ook dit jaar doen ze weer een gooi naar de titel met een miniatuuroptocht in de etalages en op de vensterbanken. In het miniatuur hebben de bewoners de optochten van voorgaande jaren nagebouwd, incl. schooiwagen en Markt. Er zijn QR-codes beschikbaar voor aanvullende filmpjes en muziek. Er is zelfs een schooiwagen nagebouwd met een QR code voor vrijblijvende donaties aan de OCS. Dit is geheel corona proof te bezichtigen tijdens een wandeling door de stad. Ook zal de straat zelf carnavalesk aangekleed zijn. Kom alleen met mensen uit eigen gezin, of maximaal 2 personen uit verschillende gezinnen. Alle carnavalsdagen tussen 11.11 en 16.11 uur.

Kaaiendonkse Kerenevals KennisKwis

De enige echte Kaaiendonkse Karnavals Kennis Kwis wordt op zaterdag 13 februari tussen 17.00 en 20.00 uur live uitgezonden op de ORTS. Je kunt de uitzending ook rechtsreeks volgen via DEZE LINK. En vergeet niet om naslagwerken erbij te houden, de boeken die Peter van Gils heeft geschreven, de boeken die Peter van Gils niet heeft geschreven, de Dikke Cock en natuurlijk de Kiekerekie. Veul leut! KLIK HIER voor meer informatie.

Top 33 min 3 – aflevering 1

Tiussen 15.00 en 16.00 uur kun je op de ORTS televisie kijken naar De Klassieke Top 30 van Kaaiendonkse Carnavalsliedje. De nummers 30 t/m 16. Bij elkaar gestemd door diverse smulnarren en smulnarinnekes. Presentatie Pim Haarbosch Live vanuit de Baronie TV studio. Welk liedje wordt aan het einde van de carnaval gekozen als ‘De Kaaiendonkse Klassier’ aller tijden?

Mej wà moeite; over de Nar en de Prins

Liever Live Lokaal Online programma van Café Oud Brabant met een combinatie van de traditionele carnavals activiteiten. Dat betekent een programma met muziek van diverse kapellen, deuzige en leutige filmkes, geschiedenis, cultuur, gedichten, kwisjes en aanraders op het gebied van gezond eten “in deez daoge”, want op “ne goeie bojem” kende bouwen, zeker bij kèèrslicht Presentatie: Ad Fundum en Sombrero. Zaterdagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur live te volgen via DEZE LINK.

Nog mee te doen in Kaaiendonk

Je kunt alle dagen tussen 9.11 en 17.11 uur naar het Kaaiendonks Sanseveria Openluchtmuseum. Speel de HatsekidezeBIGOwethuis in de wijk Slotjes-West t/m dinsdag 16 februari. Ook op zaterdag en zondag kun je weer genieten van de Kletsereij Live Stream tussen 13.11 en 1.00 uur. En je kunt alle dagen thuis meekijken naar het Kaais Walhalala-The Home Edition live vanuit Theater de Bussel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen