Elluf Elluf gaat door met aangepaste programmering

Foto: Oosterhout Nieuws

Met een aangepast programma kan de traditionele Elluf Elluf viering in de Kaaiendonkse binnenstad dit jaar toch gewoon doorgaan.

Elluf Elluf viering gaat door

De afgelopen dagen is er intensief overleg geweest tussen de gemeente en de organisatie van de Elluf Elluf viering in de binnenstad op 11, 12 en 13 november. Er is besloten om de festiviteiten in afgeslankte vorm te laten plaatsvinden op locaties waar gecontroleerd wordt op QR-codes. Dit zijn de deelnemende leuttempeltjes en hun buitenterrassen. Daarnaast zal de Gemeente Oosterhout, de Klappeijstraat drie dagen lang aan weerszijden met hekken afzetten, waardoor dit gebied tijdelijk het grootste terras van Kaaiendonk wordt. De Klappeijstraat is dus op 11, 12 en 13 november alleen toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.

Verhuizing activiteiten

Door dit besluit zijn de kindermiddag, de Klunch van de Volledigen en de kanslegging om carnavalsbeeld Hatsekidee komen te vervallen. Ook voor het opspelden van de Grootste Kiezelkaaien bij het Oosterhouts zorgpersoneel zal een ander moment gekozen worden. Daarnaast worden de activiteiten die normaal op het Hatsekideeplein zouden plaatsvinden verhuisd naar de Klappeijstraat. Zo zullen de ondertekening van Ut Convenant der Zotheid op donderdag en de onthulling van de nieuwe Jaonus Vataon en het nieuwe insigne in de Klappeijstraat plaatsvinden.

Aangepaste programma Elluf Elluf viering

  • Donderdag 11/11/2021
    • 19.49 uur: ondertekening van ‘Ut Convenant der Zotheid’
      De deelnemers aan de Ronde Tafel committeren zich aan Ut Kabinet der Zotheid en het Kaaiendonkse carnaval.
    • 20.15 uur: Kapellencarrousel bij diverse leuttempels in de binnenstad
  • Vrijdag 12 november 2021
    • 19.11 uur: start van ‘Warempel, een stempel in de leuttempel’
      Stempelacties bij de verschillende leuttempels om Saome as Vanouds te gaan dweilen
  • Zaterdag 13 november 2021
    • 15.11 uur: Officiële opening carnavalsseizoen 2021/2022
      Aankomst Prins Mienus XIV, presentatie Jaonus Vataon en onthulling nieuwe insigne
    • aansluitend: Saome as vanouds dweilen
      Muziek van diverse Kaaiendonkse kapellen en een DJ in de Klappeijstraat

De organisatie roept bezoekers verder op om goed op de drukte te letten en zoveel mogelijk te spreiden. Mochten de richtlijnen de komende dagen nog worden aangescherpt, dan kan dit ook nog gevolgen hebben voor het bovenstaande programma. Wanneer dat het geval is lees dat je uiteraard hier op Oosterhout Nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen