175 nieuwbouwwoningen Twickelterrein, schoorsteen blijft staan

H. Meurs, A. Kanters, J. Sips en M. Willemsen
H. Meurs, A. Kanters, J. Sips en M. Willemsen
Foto: Gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout en ontwikkelaar TopVorm Vastgoed BV hebben op woensdag 1 februari 2017 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de bouw van ongeveer 175 woningen op het voormalige Twickelterrein, onderdeel van het plan Zwaaikom. De verkoop van de woningen start waarschijnlijk eind 2017. Waarschijnlijk zullen de woningen medio 2018 worden gebouwd.

Op het vasteland van het plan Zwaaikom worden zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Deze bestaan uit woningen en appartementen in diverse prijsklassen. Een deel hiervan bestaat uit sociale huurwoningen.

Volgens wethouder M. Willemsen komt er na lang wachten, eindelijk zicht op de realisatie van woningen in het Zwaaikomgebied. Willemsen: “Daar zijn we al heel lang mee bezig, maar nu zit de snelheid er gelukkig in en ik heb er alle vertrouwen in dat we die samen vast kunnen houden. Het worden minder woningen dan aanvankelijk gepland, maar het plan past goed bij deze tijd.”

Segmenten

De prijs van de koopwoningen varieert van net onder de €200.000 tot circa €450.000. De koopwoningen zijn beschikbaar voor iedereen die er wil wonen en die het kan betalen. De gemeente Oosterhout vindt het belangrijk dat tien procent van de woningen uit goedkope koop bestaat (tot €200.000) en dat twintig procent van de woningen uit sociale huur bestaat.

De bouwstijl van de woningen zal ‘eigentijds romantisch’ zijn. Er zal volgens de ontwikkelaar een ‘bijzonder woonmilieu ontstaan waarbij wonen aan het water en dichtbij de binnenstad wordt gecombineerd’.

Het stedenbouwkundig plan is gereed en de ontwikkelaar is inmiddels gestart met de architectuur. De Julianaschoorsteen blijft behouden en krijgt een plek in het openbaar gebied.

Bestemmingsplan

TopVorm Vastgoed BV heeft het stuk grond gekocht dat bekend staat als het voormalige Twickelterrein. TopVorm Vastgoed BV werkt samen met de gemeente Oosterhout aan alle voorbereidingen om hier woningen te bouwen en het gebied op te knappen. De gemeente Oosterhout is inmiddels gestart met het opstellen van het bestemmingsplan, waarbij alle benodigde onderzoeken worden uitgevoerd. Naar verwachting is het bestemmingsplan eind 2017 of uiterlijk medio 2018 onherroepelijk. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, start de verkoop van de woningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen