Indrukwekkende “Waterslag” tijdens Open Monumentendag

Foto: Servaas Roelandse

Tijdens de Open Monumentendag op 10 september zal er een bijzonder kunstwerk worden gepresenteerd in de oude sanitairshowroom aan de Koningsdijk als onderdeel van de (blauwe) Monumentale Fietsroute.

Art-installation

Op de Koningsdijk 69 hebben de kunstenaars Servaas Roelandse en Guusje Beeftink hiervoor een bijzonder indrukwekkende art-installation. De door vandalisme verwoeste sanitair showrooms zijn het decor van een indrukwekkende Art-installation “WATERSLAG” van Servaas Roelandse en Guusje Beeftink. Deze naargeestige locatie aan de koningsdijk 69 dient als metafoor voor de veldslagen die plaatsvonden langs de Zuiderwaterlinie.

Film, projectie en muziek

Op deze sporen van verwoesting worden een 5-tal tableaus geprojecteerd die de toeschouwer verbinden met de rijke historie van de Zuiderwaterlinie. Het project is een samenwerking met de Young Musicians Academy van het Conservatorium Tilburg. Zes uitzonderlijk getalenteerde musici vormen gezamenlijk twee van de tableaus. Zij spelen twee stukken die verband houden met de Spaanse Successieoorlog [1702-1713] die woedde op de Zuiderwaterlinie. De werken werden vooraf opgenomen door twee studenten Film van AKV- St Joost, evenals de andere drie tableaus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen